Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Deze zomer wel of niet op vakantie?

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 18:17

Eén jaar corona in Limburg, plannen voor de zomervakantie, in je joggingpak thuis voor de camera en meer Limburgs nieuws.

De uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 4 maart 2021. Met de volgende onderwerpen:

Eén jaar corona in Limburg
Het is bijna niet te bevatten wat er in de afgelopen twaalf maanden is gebeurd in Limburg en ver daarbuiten. Vandaag één jaar geleden, op 4 maart 2020, werd de eerste Limburger positief bevonden. De eerste officiële coronabesmetting was een feit. En sindsdien volgt het nieuws zich razendsnel op. Covid-19 domineert ook onze nieuwsuitzendingen bij L1, al een jaar lang. We blikken terug met twee hoofdrolspelers van het eerste uur.

Bekijk hier de hele reportage

Plannen voor de zomervakantie
Hoewel iedereen steeds meer snakt naar het normale leven en zich wil verheugen op een fijne zomervakantie, staan de mensen nog niet te dringen om een reis te boeken. Touroperators stunten daarom met prijzen en vooral gunstige voorwaarden om op het laatste moment toch te kunnen annuleren indien dat nodig is vanwege corona.

Bekijk hier de hele reportage

In je joggingpak thuis voor de camera een online meeting bijwonen
Een joggingbroek, een pyjama truitje of een thuispak.... Het zit heel lekker om er thuis in te werken, maar het is minder geschikt voor een Zoom call of als je gaat skypen met collega's. Wat trek je aan en hoe zorg je ervoor dat je presentabel uitziet bij een online meeting?

Bekijk hier de hele reportage

Les in een kerk
Les krijgen in een kerk. Dat is in Weert nodig om iedereen tegelijk corona-proof naar school te kunnen laten gaan. Vijf klassen van Philips van Horne Scholengemeenschap melden zich de komende tijd in een voormalige kerk. Klonk er vroeger religieuze koormuziek of hield de pastoor er een preek....nu zijn er voornamelijk kinderen en leraren te horen...

Bekijk hier de hele reportage

Richie Backfire Plein eerste hardcore-punk plein ter wereld
'De Lange', Richie Backfire' oftewel Richard Bruinen. Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen, maar in de wereld van de hardcore-punk is hij wereldberoemd. In de jaren negentig was Richard drummer in verschillende Maastrichtse hardcore-punkbands waarvan Backfire! de bekendste is. Richie Backfire was een charismatische jongen, maar in stilte leed hij aan een diepe depressie. Die werd hem ook fataal, want in 1999 beroofde hij zichzelf van het leven, op 26-jarige leeftijd. Als blijvend eerbetoon kreeg hij gisteren, 22 jaar na zijn dood, zijn eigen plein. Vlakbij de Muziekgieterij.

Bekijk hier de hele reportage

Autocoureur Robin Frijns begonnen aan Formule E seizoen
Autocoureur Robin Frijns is goed begonnen aan het Formule E seizoen. In de tweede race op het stratencircuit in het Saoedische Riad pakte hij bijna de overwinning. Dat zijn goede voortekenen voor de rest van het nog prille seizoen waarin Frijns op jacht gaat naar de titel.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen