Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Deltacommissaris bezoekt Limburg

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 18:30

Vrijdag in L1mburg Centraal: Deltacommissaris op werkbezoek in Limburg, portret van een aspergesteker, OCI-Lions breekt met trainer, Formule W zonder Milou Mets en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Jagers willen boa's om wildstropers op te pakken
De nieuwe Statenleden zijn nog maar net geïnstalleerd en de eerste verzoekjes om extra geld komen al binnen. Het zijn de jagers die de noodklok luiden over wildstroperij. Ze willen dat er meer boa's komen om de buitengebieden te controleren. De jagersvereniging wil het liefst dertig boa's om het wildstropen tegen te gaan.

Bekijk hier de hele reportage

De man van 1,3 miljard euro bezoekt Zuid- en Midden-Limburg
Hij wordt ook wel de man van 1,3 miljard euro genoemd. Deltacommissaris Peter Glas bracht donderdag een werkbezoek aan Zuid- en Midden-Limburg. De uit Maastricht afkomstige Glas is sinds januari de nieuwe Deltacommissaris. Hij is verantwoordelijk voor het Deltaprogramma, dat ons land moet beschermen tegen overstromingen, maar ook moet zorgen voor voldoende zoet water. En door de klimaatverandering wordt dat in de toekomst een steeds grotere uitdaging, waar heel veel geld voor wordt uitgetrokken: 1,3 miljard euro per jaar. Overal waar hij komt, vragen bestuurders en dijkgraven om extra geld voor de strijd tegen het water. En dat is in Limburg niet anders.

Bekijk hier de hele reportage

Asperges diep geworteld in Peel en Maas
De asperge zit in de gemeente Peel en Maas letterlijk en figuurlijk diep geworteld. Dit jaar start het seizoen van de voorjaarsgroente twee weken eerder dan normaal. Maar voordat het witte goud op jouw bord thuis ligt, moet het eerst nog uit de grond gehaald worden. Zwaar werk en vaak door mensen die ver van huis zijn. We volgden het verhaal van een aspergesteker.

Bekijk hier de hele reportage

Een tweede leven in Griekenland voor Limburgse brandweerspullen
Afgedankt materiaal van de brandweer in Limburg krijgt een nieuw leven in Griekenland. Limburgse brandweerpakken en helmen worden niet weggegooid maar gaan naar de brandweervrijwilligers in Griekenland. Die kunnen de spullen heel goed gebruiken in een nieuw te bouwen brandweerschool.

Bekijk hier de hele reportage

OCI-Lions breekt per direct met coach Schmetz
De handballers van OCI-Lions spelen de komende weken niets dan finales. De club doet nog mee voor drie prijzen. De BeNe-league, het landskampioenschap en de beker. Toch werd donderdag trainer Mark Schmetz op straat gezet, vanwege tegenvallende resultaten. Assistent-trainer Lambert Schuurs neemt het stokje over tot het einde van het seizoen.

Bekijk hier de hele reportage

Formule W moet het doen zonder Milou Mets
Bijna was ze geselecteerd voor de W Series, de Formule 1 races voor Vrouwen. Helaas, op het laatste moment ging het niet door voor coureur Milou Mets uit Bingelrade, Ze had er lang voor getraind. Twee dagen geleden was ze nog in Spanje voor de selectie, maar daar viel ze af, op de laatste dag.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen