Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Deltacommissaris bezoekt Limburg

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 18:33

Deltacommissaris brengt bezoek aan Limburg, militairen helpen bij herstel van buffers en dijken, handboogschutter uit Ohé en Laak maakt zich op voor de Spelen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Deltacommissaris brengt bezoek aan Limburg
Deltacommissaris Peter Glas was donderdag op bezoek in het getroffen gebied in Zuid-Limburg, een week na de enorme wateroverlast. Hij was zeer onder de indruk van wat hij aantrof. Hij noemde het een watersnoodramp. Hij wilde indrukken opdoen voor zijn werk op landelijk niveau als Deltacommissaris en waterveiligheid. "Alle extremen komen op ons af, van grote tekorten tot overstromingen. Daar moeten we ons land op inrichten", aldus Glas.

Bekijk hier de hele reportage

Militairen helpen bij herstel van buffers en dijken
Door het hoge water van afgelopen week, raakten veel dijken en buffers verzadigd. Die zijn daardoor op sommige plekken beschadigd. Militairen helpen het waterschap nu met het herstel van de buffers en dijken.

Bekijk hier de hele reportage

Roermond bedankt hulpverleners
Afgelopen week hebben hulpverleners zich een slag in de rondte gewerkt om mensen in veiligheid te brengen tijdens het hoog water. Ook in Roermond. Donderdag werden ze bedankt voor hun inzet door burgemeester Donders.

Bekijk hier de hele reportage

Puinruimen bij Marina Oolderhuuske in Roermond
Ook bij Marina Oolderhuuske in Roermond zijn ze de afgelopen dagen druk met puinruimen. Het resort aan de Maas stond compleet onder water. De ravage is groot. Tientallen caravans, auto's en delen van het terrein zijn verloren gegaan.

Bekijk hier de hele reportage

Drukte op kinderafdeling MUMC+: patiëntjes overgeplaatst
Het Maastricht UMC+ ziekenhuis moet bijna dagelijks kinderen overplaatsen naar andere ziekenhuizen omdat de kinderverpleegafdeling vol ligt. De drukte komt vooral door verkoudheidsvirussen die eigenlijk in de winter voorkomen, zoals het RS-virus. "Ruim de helft van de kinderen op de kinderafdeling heeft een luchtinfectie, waarvan een deel ook het RS-virus. We zien met name besmette kinderen die jonger zijn dan één jaar", vertelt Michiel Bannier, kinderlongarts van het MUMC+. Volgens het ziekenhuis gaat het om 'enkele' kinderen.

Bekijk hier de hele reportage

Steve Wijler uit Ohé en Laak maakt zich op voor de Spelen
Steve Wijler uit Ohé en Laak maakt zich op voor zijn eerste Olympische Spelen. De handboogschutter werd vorige maand nog Europees kampioen met het Nederlands team en dus zijn de verwachtingen hoog. De 24-jarige Wijler verliet afgelopen jaar zijn vaste trainingslocatie op Papendal. Hij koos voor een zelfgebouwd huisje in de tuin van zijn schoonouders in Echt en dat bevalt hem prima.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna gelijk in oefenduel tegen Kreta
Fortuna Sittard speelde woensdag de tweede oefenwedstrijd vóór het nieuwe seizoen. In Nederweert werd het 1-1 tegen OFI Kreta.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen