Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Deltacommissaris bezoekt Limburg

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 18:30

Vrijdag in L1mburg Centraal: Deltacommissaris op werkbezoek in Limburg, portret van een aspergesteker, OCI-Lions breekt met trainer, Formule W zonder Milou Mets en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Jagers willen boa's om wildstropers op te pakken
De nieuwe Statenleden zijn nog maar net geïnstalleerd en de eerste verzoekjes om extra geld komen al binnen. Het zijn de jagers die de noodklok luiden over wildstroperij. Ze willen dat er meer boa's komen om de buitengebieden te controleren. De jagersvereniging wil het liefst dertig boa's om het wildstropen tegen te gaan.

Bekijk hier de hele reportage

De man van 1,3 miljard euro bezoekt Zuid- en Midden-Limburg
Hij wordt ook wel de man van 1,3 miljard euro genoemd. Deltacommissaris Peter Glas bracht donderdag een werkbezoek aan Zuid- en Midden-Limburg. De uit Maastricht afkomstige Glas is sinds januari de nieuwe Deltacommissaris. Hij is verantwoordelijk voor het Deltaprogramma, dat ons land moet beschermen tegen overstromingen, maar ook moet zorgen voor voldoende zoet water. En door de klimaatverandering wordt dat in de toekomst een steeds grotere uitdaging, waar heel veel geld voor wordt uitgetrokken: 1,3 miljard euro per jaar. Overal waar hij komt, vragen bestuurders en dijkgraven om extra geld voor de strijd tegen het water. En dat is in Limburg niet anders.

Bekijk hier de hele reportage

Asperges diep geworteld in Peel en Maas
De asperge zit in de gemeente Peel en Maas letterlijk en figuurlijk diep geworteld. Dit jaar start het seizoen van de voorjaarsgroente twee weken eerder dan normaal. Maar voordat het witte goud op jouw bord thuis ligt, moet het eerst nog uit de grond gehaald worden. Zwaar werk en vaak door mensen die ver van huis zijn. We volgden het verhaal van een aspergesteker.

Bekijk hier de hele reportage

Een tweede leven in Griekenland voor Limburgse brandweerspullen
Afgedankt materiaal van de brandweer in Limburg krijgt een nieuw leven in Griekenland. Limburgse brandweerpakken en helmen worden niet weggegooid maar gaan naar de brandweervrijwilligers in Griekenland. Die kunnen de spullen heel goed gebruiken in een nieuw te bouwen brandweerschool.

Bekijk hier de hele reportage

OCI-Lions breekt per direct met coach Schmetz
De handballers van OCI-Lions spelen de komende weken niets dan finales. De club doet nog mee voor drie prijzen. De BeNe-league, het landskampioenschap en de beker. Toch werd donderdag trainer Mark Schmetz op straat gezet, vanwege tegenvallende resultaten. Assistent-trainer Lambert Schuurs neemt het stokje over tot het einde van het seizoen.

Bekijk hier de hele reportage

Formule W moet het doen zonder Milou Mets
Bijna was ze geselecteerd voor de W Series, de Formule 1 races voor Vrouwen. Helaas, op het laatste moment ging het niet door voor coureur Milou Mets uit Bingelrade, Ze had er lang voor getraind. Twee dagen geleden was ze nog in Spanje voor de selectie, maar daar viel ze af, op de laatste dag.

Bekijk hier de hele reportage

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen