Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Decor Passiespelen Tegelen beklad

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 18:04

Paarlo tegen bouw stiltecentrum voor vrouwen, verkeershinder door lager leggen N280 voorbij en meer Limburgs nieuws.

Decor Passiespelen Tegelen beklad
De organisatie van de Passiespelen in Tegelen werd donderdagochtend onaangenaam verrast. Het nieuwe en oude decor in openluchttheater De Doolhof bleken beklad te zijn met zwarte verf. Op onder andere tempels zijn scheldwoorden gekalkt. "Onvoorstelbaar dat dit is gebeurd", reageert Netty Kortooms, de verantwoordelijke voor de decorstukken.

Bekijk hier de hele reportage

Paarlo tegen bouw stiltecentrum voor vrouwen
Onrust in Paarlo, vlak bij Vlodrop. Inwoners van het kleine dorp zien een nieuw te bouwen centrum van Marharishi in hun gemeente niet zitten. De spirituele organisatie wil een groot stiltecentrum bouwen voor 50 vrouwen, die daar kunnen wonen en mediteren. Dat stuit op verzet van de buurt.

Bekijk hier de hele reportage

Verkeershinder door lager leggen N280 voorbij
De verkeershinder door het lager leggen van de N280 in Roermond is verleden tijd. De twee zogenaamde verdiepte liggingen zijn klaar en het autoverkeer kan vanaf nu weer doorrijden. Dat is één jaar eerder dan gepland.

Bekijk hier de hele reportage

Zuyd Legal Lab helpt bij juridische vragen over corona
Krijg ik mijn geld terug als mijn vliegreis door corona niet doorgaat? Mag je je werknemers nu nog op kantoor laten werken? Ondernemers en particulieren hebben door de coronamaatregelen een heleboel vragen. Voor de antwoorden op al dit soort juridische vragen kun je vanaf nu terecht bij het Zuyd Legal Lab. Gratis juridisch advies van derde en vierdejaars rechtenstudenten van Zuyd Hogeschool .

Bekijk hier de hele reportage

Internetradio erg populair in coronatijd
De vaste luisteraars van amateurradiostations hebben behoefte aan ontspanning en het aanvragen van verzoekliedjes natuurlijk. Zeker in deze tijd wordt er goed geluisterd naar internetradio. Dat merken ze bij Limburg-Expres heel goed. Vanuit de huiskamer maken de DJ's al vele jaren muziekprogramma's. De laatste tijd stemmen er steeds meer luisteraars af naar het station.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna Sittard gaat voor winst tegen PEC Zwolle
Fortuna Sittard laat het wel vaker zien, goed spelen maar niet winnen. Dat gebeurde al tegen PSV, AZ en Ajax. Maar nu wil het team zorgen voor een kentering. Dat moet gebeuren vrijdagavond tegen PEC Zwolle dat al vijf wedstrijden niet meer heeft gewonnen.

Bekijk hier de hele reportage

Afscheid nemen nu anders dan vroeger
'Toon mij hoe u uw vrienden begraaft en ik zeg u wie u bent!' Vrije interpretatie van het oude gezegde 'Zeg mij wie uw vrienden zijn, en ik zeg u wie u bent'. Maar het klopt wel. Hoe mensen vroeger hun dierbaren begroeven zegt veel over hen en over de maatschappij van toen. Hoe anders ziet afscheid nemen er tegenwoordig uit in vergelijking met vroeger? We hebben het erover met historicus Hugo Luijten.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen