Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'In de toekomst ook tornado's in Limburg'

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 18:47

Zondag in L1mburg Centraal: veranderend windklimaat ook in Limburg, Zomerparkfeest in Venlo loopt op z'n einde, finish van de Heuvelland4Daagse in zicht en meer Limburgs nieuws.

Veranderend klimaat ook in Limburg
In Amerika zijn ze het gewend: orkanen en tornado's. En het zou zo maar eens kunnen dat ook wij er in de toekomst meer mee te maken gaan krijgen. Limburg kende zaterdag geen stormschade, maar in Luxemburg was het wel raak. Ook in Amerstam was er deze week een tornado. We praten erover met Maastrichtenaar Philippe Schambergen, stormchaser en meteoroloog bij Buienradar.

Bekijk hier de hele reportage

Zomerparkfeest in Venlo loopt op zijn einde
Het Zomerparkfeest in Venlo loopt op z'n einde. Vandaag is de laatste van vier dagen. Het aantal bezoekers gaat richting de 100.000. Volgens de organisatie zijn dit jaar 94.000 bezoekers geweest. Verslaggever Esther Raats is een van hen.

Bekijk hier de hele reportage

Finish van de Heuvelland4Daagse in zicht
Het is ook de laatste dag van de Heuvelland4Daagse, het populaire wandelevenement in de Zuid-Limburgse heuvels. Verslaggever Riël Linssen kwam de afgelopen vier dagen deelnemers van alle soorten, maten en leeftijden tegen. En vandaag vangt hij ze op aan de finish.

Bekijk hier de hele reportage

Aflevering 3 van Bakken met Cas
De dove helpt de blinde. Zo kun je de aflevering van Bakken met Cas van zondag gerust omschrijven. De dove Cas, bekend van Heel Holland Bakt, duikt deze zomer voor ons de keuken in met andere mensen die een beperking hebben. En nu is dat Esther Crombag. Zij werd op haar elfde plotseling blind. En vanaf dat moment moet ze haar leven compleet aanpassen. Ook als het op eten maken aankomt.

Bekijk hier de hele reportage

Het eerste punt van het voetbalseizoen voor Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft het eerste puntje van het seizoen binnen. De club speelde zondagmiddag thuis met 1-1 gelijk tegen Heracles. Een zwaarbevochten punt. Een doelpunt van Heracles werd in de beginfase afgekeurd, na raadplegen van de VAR. In de tweede helft kwamen de gasten alsnog op voorsprong en in diep in blessuretijd benut Diemers namens Fortuna een strafschop. Het zag er lang niet naar uit, maar Fortuna haalt dus toch een puntje.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen