Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: de Green Deal van Timmermans

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 18:14

De gevaren van het rode kruis, de Green Deal van Timmermans, OM eist twintig jaar cel voor moord op Ömer Köksal en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 11 december 2019:

Bekijk hier de hele uitzending.

Jo Palmen stopt als wethouder
De term "omstreden" vond hij zelf altijd een walgelijke typering. Maar de Brunssumse wethouder Jo Palmen was wel degelijk een politicus waar om gestreden werd. Immers, je hield van hem of je vond hem vreselijk. Palmen was vaak grofgebekt, nam collega's de maat en werd 2 jaar geleden zélf onderwerp van een integriteitskwestie die landelijk de aandacht kreeg. Maar hij was ook de man bij wie veel Brunssumers altijd een luisterend oor vonden als ze een probleem hadden. De 72-jarige Jo Palmen maakte gisteravond bekend te stoppen vanwege gezondheidsredenen.

Bekijk hier de hele reportage.

OM eist twintig jaar cel voor moord op Ömer Köksal
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaan de mannen die verdacht worden van de moord op Ömer Köksal in Blerick 20 jaar de cel in. Köksal kwam twee jaar geleden om het leven in Blerick bij een schietpartij tussen twee rivaliserende groepen. Zowel diegene die schoot, als zijn kompaan hoorden vandaag dezelfde straf tegen zich eisen.

Bekijk hier de hele reportage.

De gevaren van het rode kruis
Het is de schrik van iedere weeginspecteur: je hebt een rood kruis geplaatst op de snelweg en nog net komt er een auto die denkt dat het wel kan. Alleen dit jaar al zijn acht voertuigen van weeginspecteurs aangereden. Hierbij was 5 keer sprake van het negeren van een rood kruis. Uit onderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat blijkt dat 80% van de ondervraagden wel eens iemand heeft gezien die door een rood kruis heeft gereden en 12% heeft dat zelf wel eens een rood kruis gemeden. Deze week voert Rijkswaterstaat actie om de gevaren te laten zien over wat voor grote gevolgen het kan hebben als je een rood kruis negeert.

Bekijk hier de hele reportage.

De Green Deal van Timmermans
Ambitieuze plannen in de strijd tegen de klimaatverandering. Eurocommissaris Frans Timmermans en commissie-voorzitter Ursula von der Leyen presenteerden vandaag de Green Deal. Timmermans wil dat Europa de komende tijd 260 miljard euro uittrekt om de economie groener te maken. Dat is een kwart van de totale begroting van de Europese Unie. We bespreken de plannen aan tafel met gedeputeerde milieuzaken Carla Brugman.

Bekijk hier de hele reportage.

Sittard krijgt nieuwe marathon
Limburg is een nieuwe marathon rijker, namelijk de estafette-marathon van Sittard. Komend jaar zal op tweede paasdag het nieuwe hardloop-evenement Rosa-Run plaats vinden. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij de Sittardse estafette-marathon bestaan de teams uit minimaal vier hardlopers die samen proberen om de marathon binnen vier uur te voltooien. Voorwaarde is dat elk team een sporter met een verstandelijke beperking in zijn midden heeft. Het parcours met een lengte van 1,9 kilometer gaat volledig door de historische binnenstad van Sittard.

Bekijk hier de hele reportage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen