Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: de avondklok zit er aan te komen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 18:37

Mogelijk vanaf het weekend al een avondklok, strafschoppenserie nekt MVV in beker, Limburgers over de inauguratie van Joe Biden en meer Limburgs nieuws.

De uitzending van L1mburg Centraal van woensdag 20 januari 2021, met de volgende onderwerpen:

Mogelijk vanaf het weekend al een avondklok
De hond uitlaten mag. En maaltijden bezorgen, dat mag ook. Maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Over enkele dagen heeft Nederland een avondklok tot zeker 9 februari. Vanaf half negen 's avonds mag je niet meer buiten zijn, tot half vijf 's ochtends, zo maakte premier Mark Rutte woensdagmiddag bekend in een persconferentie. De avondklok moet onze contacten nog meer beperken, om zo het coronavirus in te dammen.

Bekijk hier de hele reportage

De eenzaamheid onder kinderen
Onder de titel Samen niet Alleen besteden we deze week aandacht aan eenzaamheid. Door corona is bij veel groepen in de samenleving het gevoel van eenzaamheid toegenomen. Een groep waar misschien niet meteen aan gedacht wordt bij eenzaamheid zijn kinderen. Door het verlengen van de lockdown en het dicht blijven van de scholen zitten kinderen lange tijd binnen. De structuur van school en de sociale contacten worden vaak gemist. Dat merkt ook onderwijzer en vader Jan van de Ven uit Venray.

Bekijk hier de hele reportage

Strafschoppenserie nekt MVV in beker
Ze waren er zo dichtbij, de mannen van MVV Maastricht. Met een half been in de kwartfinale, maar uiteindelijk strandden ze toch, met de haven in zicht. 2-2 na verlenging was het tegen Excelsior en bij de strafschoppen bleek die ploeg net wat beter. Teleurstelling in Maastricht, maar ook trots.

Bekijk hier de hele reportage

Oud-Kamerlid Mark Verheijen over het tijdperk Joe Biden
Joe Biden is geïnaugureerd als 46e president van de Verenigde Staten. Daarmee sluit Amerika voorlopig het hoofdstuk Trump af, dat wil zeggen, het presidentschap van Donald Trump. Want zijn erfenis is ontegenzeggelijk voelbaar, ook in Nederland en ook hier in Limburg. We praten onder meer met Mark Verheijen, oud-Kamerlid voor de VVD. Vorig jaar reisde hij nog door Amerika en schreef daar een boek over 'Wij kennen Amerika helemaal niet'.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen