Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Cultuursector blijft nog een poos dicht

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 20:29

Winkels en horeca open als protest tegen lockdown, cultuursector blijft nog een poos dicht en meer Limburgs nieuws.

Met de volgende onderwerpen:

Burgemeesters: versoepeling voor alle branches noodzakelijk
Ook de burgemeesters in Zuid-Limburg staan winkels, cafés, restaurants en musea toe om zaterdag van tien uur 's ochtends tot acht uur 's avonds open te gaan. Eerder lieten de burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg weten begrip te hebben voor winkeliers en horeca die hun zaak openen.

Het is een burgemeestersopstand waar ze in Den Haag niet zo blij mee zijn. De burgemeesters noemen de situatie in onze provincie extra schrijnend vanwege de ligging dicht bij België en Duitsland, waar de horeca en winkels wel open zijn. Met hun steun hopen de burgemeesters de regering in Den Haag duidelijk te maken dat versoepeling voor alle branches noodzakelijk is.

Aan tafel Onno Hoes, oud-burgemeester van onder meer Maastricht. Wat vindt hij van de burgemeesters die een soort burgerlijke ongehoorzaamheid tonen?

Bekijk hier de hele reportage

Winkels en horeca Valkenburg open als protest
In Valkenburg kneep burgemeester Daan Prevoo vrijdag al een oogje dicht en gingen winkels en cafés open tot vier uur in de middag. Ook omdat het stadje aan de Geul naast corona ook nog eens werd getroffen door de watersnoodramp.

Bekijk hier de hele reportage

Cultuursector blijft nog een poos dicht
Pijn wordt niet alleen gevoeld bij winkeliers en horeca; ook culturele instellingen moeten van het kabinet waarschijnlijk nog een tijdje dicht blijven. Verslaggever Lex van Moorsel is in Sittard bij culturele instelling De Domijnen.

Bekijk hier de hele reportage

Bruno aaien om schoenenwinkel open te houden
Een fors deel van de niet-essentiële winkels zit vanwege de coronacrisis en de huidige lockdown in zwaar weer, zoals Richard en Angelique Brekelmans uit Heel. Als eigenaren van een schoenenwinkel in het centrum van Venlo zijn ze bijna door hun financiële reserves heen. Het spaargeld is op, de inkomsten minimaal en er is geen coronasteun. Een ludieke oproep om de voederbak van hun hond Bruno gevuld te houden, heeft inmiddels enkele duizenden euro’s opgeleverd.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna hervat competitie tegen sterk AZ

Als laatste Limburgse club hervat Fortuna Sittard zondagmiddag de competitie. In de strijd tegen degradatie komt er met AZ meteen een sterke tegenstander naar Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Nocroni-saus uit Venlo, ontstaan uit coronaverveling
In tijden van crisis worden vaak de beste ideeën geboren. Een snacksaus bijvoorbeeld; uit verveling verzonnen in een keuken in Venlo. De Nocroni-saus is volgens het etiket een 'vegan' mayonaise in Japanse stijl. Inmiddels is 'ie op grote schaal in de supermarkt verkrijgbaar. Of de saus net zo beroemd wordt als ketchup, mayo of curry is nog de vraag, maar het begin is in ieder geval gemaakt.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen