Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Cultura Nova maakt programma bekend

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 19:41

Woensdag in L1mburg Centraal: Cultura Nova maakt programma bekend, Limburg telt 125 honderdplussers, damesvoetbal in Scharn, Dumoulin in de Dauphiné en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Limburg telt 125 honderdplussers
In Limburg wonen er 125 mensen die 100 jaar of ouder zijn blijkt uit cijfers van het CBS. Dat zijn er 5 meer dan vorig jaar. In Maastricht wonen de meeste honderdplussers van Limburg. Net als de landelijke trend blijken in Limburg ook de meeste honderdplussers vrouw te zijn. In totaal wonen er in deze provincie 110 vrouwelijke tegenover 15 mannelijke honderdplussers. Het gaat om dertien vrouwen en twee mannen die 100 jaar of ouder zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Cultura Nova maakt programma bekend
200 voorstellingen, concerten, films en lezingen. Die zijn deze zomer te bezoeken tijdens Cultura Nova in Heerlen. In het theater in die stad is vandaag het programma van de 29e editie gepresenteerd. Servé Hermans, artistiek leider van de Toneelgroep Maastricht en regisseur van de opening en van de slotvoorstelling van Cultura Nova schuift aan om er over te praten.

Bekijk hier de hele reportage

Geslaagd of niet geslaagd?
Meer dan 200.000 middelbare scholieren kregen woensdag te horen of de vlag uit mag. Om 8:00 uur publiceerde het College voor Toetsen en Examens de normering van de examens. Vervolgens zitten de scholieren nog even in spanning: want tussen 13:00 en 19:00 uur maakten de meeste scholen de uitslagen bekend.

Bekijk hier de hele reportage

Dansen met blinden op Cultura Nova
Een van die bijzondere voorstellingen deze zomer op theaterfestival Cultura Nova is een dansvoorstelling met blinden. Deze voorstelling gaat op het festival in première en de rode draad is zien -of beter gezegd niet zien. Deze week was de eerste kennismaking voor de dansers en die was nog een beetje onwennig.

Bekijk hier de hele reportage

Damesvoetbal in Scharn steeds populairder
Vrouwenvoetbal is steeds populairder, de Oranjeleeuwinnen zijn momenteel bezig aan het WK in Frankrijk. De belangstelling voor het Nederlandse Vrouwenteam is natuurlijk het grootst bij jonge meiden. In 2017 gaf de Europese titel van de Oranje Leeuwinnen het vrouwenvoetbal al een flinke impuls. Na de overwinning gisteren tegen Nieuw-Zeeland willen nog meer meiden Lieke Martens en haar collega's volgen. Want stel je voor dat de beste voetbalsters van Nederland datgene doen wat de mannen nooit gelukt is: de wereldtitel pakken! We nemen daarom deze week een kijkje bij de nieuwe Lieke's en duiken in het vrouwenvoetbal van Limburg. Vandaag de dames van VV Scharn.

Bekijk hier de hele reportage

Tom Dumoulin derde in tijdrit van Dauphiné
Tom Dumoulin is vandaag derde geworden in de tijdrit van Critérium du Dauphiné. De Belg Wout van Aert won de race tegen de klok. De etappekoers - en zeker ook deze tijdrit - zijn een goede test voor Dumoulin in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk volgende maand. De Maastrichtenaar herstelt van een knieblessure. Vorige maand moest hij opgeven in de Ronde van Italië na een valpartij. In de tour wil een gooi doen naar het podium, maar vandaag merkte Dumoulin dat hij nog altijd last heeft van zijn linkerknie.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen