Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Coronavirus leidt tot run op mondkapjes

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 18:11

Twee personen overleden na val in gierput, grote vraag naar mondkapjes in Limburg, politie heeft het druk met verwarde personen en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Twee personen overleden na val in gierput
Bij een boerenbedrijf in Oostrum zijn vrijdagmiddag twee personen om het leven gekomen na een val in een gierput. De hulpdiensten werden even voor 14:00 uur opgeroepen om te zoeken naar twee vermiste personen. De brandweer vond de twee slachtoffers in de gierput van het bedrijf. Ze overleden ter plaatse aan de gevolgen van de val.

Bekijk hier de hele reportage

Grote vraag naar mondkapjes in Limburg
In Limburg is een grote vraag naar mondmaskers, zo merken verschillende apotheken onder meer in Maastricht. De run heeft te maken met het coronavirus in China. Eind vorig jaar is daar het coronavirus uitgebroken, dat al zeker 26 Chinezen het leven heeft gekost.

Bekijk hier de hele reportage

De11devande11de mogelijk toch naar centrum Maastricht
De 11devande11de keert mogelijk toch terug naar het centrum van Maastricht. Niet het Vrijthof of de Markt maar de Onze Lieve Vrouwenwal, aan de Maasboulevard, zou het decor moeten worden van de opening van het carnavalsseizoen. Dat is het resultaat van een laatste overleg tussen de organiserende Sjeng Kraft Kompenei en de gemeente Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Declaratierel: Roermondse burgemeester handelde correct
Het had allemaal sneller en transparanter gekund, maar wat integriteit betreft kan burgemeester Donders niets verweten worden. Dat is de conclusie na de speciale gemeenteraadsvergadering donderdagavond in Roermond.

Bekijk hier de hele reportage

Roermonds ziekenhuis heeft Beleef-TV
Het is een jukebox maar ook een spelletjesdoos. Het prikkelt en stimuleert. Het is voor ouderen die verward zijn of lijden aan dementie. De Beleef-TV een interactief hulpmiddel ter grootte van een keukentafel. In het Laurentius ziekenhuis in Roermond staat sinds kort een exemplaar.

Bekijk hier de hele reportage

Politie heeft het druk met verwarde personen
De politie heeft haar handen vol aan verwarde personen. Het aantal incidenten waarbij iemand betrokken was die zich verward gedroeg, is opnieuw gestegen. In 2012 registreerde de politie nog 2.713 incidenten in Limburg, vorig jaar waren dit er 6.137. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Opvallende uitschieter is Maasgouw. In 2018 werden daar nog 58 incidenten gemeld waar een verward persoon bij betrokken was, vorig jaar waren dat er 127. Dat is meer dan een verdubbeling.

Bekijk hier de hele reportage

VVV wil via winst op RKC omhoog naar veilige plek
Een cruciale degradatiekraker voor VVV. De Venlose ploeg speelt zaterdag tegen hekkensluiter RKC. Na het knappe gelijkspel tegen PSV willen de Venlonaren weer omhoog kijken, naar een veilige vijftiende plek. De wedstrijd tegen RKC komt dan als geroepen, want veel promoties en kampioenschappen van VVV liepen via Waalwijk.

Bekijk hier de hele reportage

Wijnandsrade vierde elfde gehandicaptencarnaval
Een bijzondere carnavalsvereniging met een bijzondere prinses. Demi Hofman. Zij werd uitgeroepen tot elfde heerser van 't Tiënde Riek, een carnavalsvereniging voor mensen met een beperking in de regio Nuth. In Wijnandsrade was het dubbel feest donderdagavond, want de initiatiefneemster van 't Tiënde Riek, kreeg een koninklijk lintje.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen