Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: coronadruk ziekenhuizen neemt toe

Geplaatst opdinsdag 22 december 2020 - 19:14

Vandaag in L1mburgCentraal: Coronadruk op de ziekenhuizen neemt toe, alle reguliere zorg uitgesteld. En verder: in Noord-Limburg gaat het niet goed met het aantal coronabesmettingen, het onderwijs beleeft een van de grootste veranderingen ooit en een jaaroverzicht van de prestaties van Max Verstappen.

Bekijk hier de hele uitzending

Coronadruk op de ziekenhuizen neemt toe, alle reguliere zorg uitgesteld
Alle niet-acute zorg in de Nederlandse ziekenhuizen wordt gestaakt. Het personeel wordt vrijgespeeld om de verwachte golf aan coronapatiënten op te kunnen vangen, meldt minister Tamara van Ark voor Medische Zorg. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen om het aantal IC-bedden op te schalen naar 1450. Normaal zijn dat er 1150. Wat zijn de gevolgen voor de Limburgse patiënten? We spreken daarover met Helen Mertens van de Limburgse ziekenhuizen.

Bekijk hier de hele reportage

Vooral in Noord-Limburg gaat het niet goed
Vooral in Noord-Limburg gaat het niet de goede kant op. Er zijn mensen die zich nu voor de zekerheid snel laten testen, zodat ze met kerst gezellig met familie en vrienden samen kunnen zijn. Geen goed plan zegt de GGD.

Bekijk hier de hele reportage

Het Nieuwe Normaal: het onderwijs
Het onderwijs had het afgelopen jaar te maken met een van de grootste transities aller tijden. Klassen moesten dicht en onderwijs moest binnen no-time online worden aangeboden. Wat nemen we mee van deze digitaliseringslag als we straks corona achter ons hebben gelaten? In de rubriek Het Nieuwe Normaal blikken we terug en vooruit, vandaag met rector-magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht en John Monsewije van de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Jaaroverzicht sport: Max Verstappen
2020 was het jaar van de Limburgse trots in de Formule 1, Max Verstappen. Hij werd achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas derde in het WK. Er liep veel in de soep voor Verstappen, maar er waren wel degelijk ook fraaie hoogtepunten.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen