Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Coronacontainer' als wachtruimte

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 18:05

Woensdag in L1mburg Centraal: MUMC+ plaatst container die coronawachtruimte is, Amerikaanse studenten in Limburg en Kamerlid Van Helvert volgen Trump versus Biden en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

MUMC+ plaatst container die coronawachtruimte is
Het MUMC+ heeft een portakabin geplaatst bij de afdeling spoedeisende hulp. Die portakabin gaat dienst doen als wachtkamer voor patiënten die het ziekenhuis binnenkomen en waarvan wordt vermoed dat ze drager zijn van het coronavirus. Het is geen ruimte zoals de tent die hier stond tijdens de eerste coronagolf, die dienst deed als triagetent. De wachtruimte moet ervoor zorgen dat coronapatiënten strikt gescheiden blijven van de andere patiënten, zoals dat in heel het ziekenhuis gebeurt.

Bekijk hier de hele reportage

Burgemeester Penn over extra coronamaatregelen
Grote druk op de ziekenhuizen door een toenemend aantal coronapatiënten. Mede vanwege die druk op ziekenhuizen, kondigde het kabinet dinsdag extra maatregelen aan. Bovenop de gedeeltelijke lockdown gelden de komende twee weken extra maatregelen. We spreken erover met Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Amerikaanse studenten in Limburg volgen Trump versus Biden
Nog steeds is niet duidelijk wie de strijd om het presidentschap in de VS gaat winnen. De spannende nek-aan-nekrace tussen Trump en Biden wordt op de voet gevolgd, ook door Amerikaanse studenten in Limburg, zoals op het United World College in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Kamerlid Van Helvert volgt presidentsverkiezingen VS op de voet
Het blijft spannend, niet alleen bij de studenten. Nog steeds weten we niet wie de nieuwe president van de VS wordt. De verkiezingsuitslag laat nog op zich wachten. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert was in 2008 betrokken bij de campagne van de verkiezingen in Amerika, nu als Kamerlid.

Bekijk hier de hele reportage

Jasper schrijft boek over traumajaren in pleegzorg
‘Gepleegd’ heet het boek van Jasper Heijting. Het is het verhaal van zijn jeugd. De getraumatiseerde peuter werd uit huis geplaatst en leefde in verschillende kindertehuizen en pleeggezinnen. Daar leefde hij jaren in een hel. Het boek is woensdag verschenen: in de Week van de Pleegzorg.

Bekijk hier de hele reportage

30 jaar Jumping Indoor Maastricht virtueel gevierd
30 jaar Jumping Indoor Maastricht (JIM). Dat moet toch een beetje gevierd worden. Ook al gaat het paardensportevenement komend weekend niet door. Daarom biedt de organisatie een virtueel programma aan om toch het gevoel van het JIM bij de fans te krijgen. Neemt niet weg dat JIM-directeur Kemperman de geur van paarden mist.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen