Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Coronacheck voor horeca van start

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 18:34

Versoepelingen, coronapas, het Nederlands Film Festival en meer Limburgs nieuws.

Het is de dag van de versoepelingen
Na anderhalf jaar leven met de anderhalve meter-regel, hoeven we vanaf vandaag geen afstand meer te houden. We mogen weer meer, en dat is toch wel wennen. Er is veel discussie over de coronapas: demissionair staatssecretaris Mona Keijzer is vandaag ontslagen nadat zij er in de Telegraaf kritiek op uitte. De horeca in Limburg reageerde aanvankelijk ook zeer kritisch op de nieuwe coronaregels. Vooral het checken van de coronacheckapp zorgt voor irritatie. Bekijk hier de hele reportage

Twee Limburgse premières op het Nederlands Film Festival
In Utrecht ligt de rode loper uit voor de Nederlandse Film. Want het Nederlands film Festival is in volle gang, sinds gisteren. Er gaan daar maar liefst twee producties in première die van Limburgse bodem zijn. De serie ‘The Spectacular’, over de IRA aanslagen in Limburg, eind jaren tachtig. En de sciencefiction komedie ‘Revolutie’ van Toneelgroep Maastricht, die zich afspeelt in Limburg in 2040. De man die in beide producties te zien is, is Michel Sluysmans. Acteur en artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Bekijk hier de hele reportage

WK Wielrennen
Het WK Wielrennen is een week bezig in Vlaanderen en beleeft dit weekend zijn hoogtepunt. Zaterdag reden de vrouwen met een sterke Nederlandse ploeg. Bekijk hier de hele reportage

ADO - Roda JC
Roda JC had alle uitwedstrijden gewonnen. Maar gisteravond kwam daar een einde aan. De aanloop naar het duel in Den Haag was verre van ideaal. De spelersbus stond lang in de file, en daardoor moesten de spelers in de kleedkamer op het laatste moment eten.

VVV - Helmond Sport
VVV-trainer Jos Loehoekay heeft in Duitsland succes geboekt door teams te smeden die voor elkaar door het vuur gaan. In Venlo pakt een jonge groep die instelling gretig op. Niet zeuren over blessures, of gemiste kansen, maar doorgaan tot de laatste seconde. Dat zorgde gisteravond voor de overwinning op Helmond Sport.

Kwalificatie GP Rusland
Een grote verrassing in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland: Lando Norris begint op de eerste startplek. Max Verstappen klokte geen tijd in de kwalificatie, zijn grote concurrent Lewis Hamilton start als vierde. Voor Verstappen had het geen zin om serieus deel te nemen aan de sessie: hij laat dit weekend zijn motor vervangen en moet daarom, als straf, vanaf de laatste startplek aan de race beginnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen