Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Contactberoepen mogen weer aan de slag

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 18:07

Contactberoepen mogen weer aan de slag, groot tekort aan fietsen voorspeld, gouden tijden voor buurtsupers en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Contactberoepen mogen weer aan de slag
Vanaf volgende week dinsdag zijn bezoeken aan kappers, pedicuren, nagelstylisten en chiropractors weer toegestaan. Voor de rest zal het kabinet waarschijnlijk weinig versoepeling aankondigingen en dat heeft ermee te maken dat de besmettingscijfers niet hard genoeg dalen.

Bekijk hier de hele reportage

Houden jongeren een langere lockdown nog wel vol?
De versoepeling van enkele coronamaatregelen komt geen dag te vroeg. Volgens jongerenwerkers en psychologen is de rek er uit. Aan tafel spreken we met Sophie Thijs, psycholoog bij @Ease. Hoe zwaar hebben jongeren het nu ten opzichte van een half jaar geleden?

Bekijk hier de hele reportage

Groot tekort aan fietsen voorspeld
Was het vorig jaar al 'een gekkenhuis' met de verkoop van fietsen. Dit jaar is de verwachting dat er een nog groter tekort is. Er is nu al een flinke levertijd op tweewielers en die wordt nog stuk langer doordat in China - waar veel onderdelen van fietsen vandaan komen - vorig jaar de fabrieken lange tijd dicht zijn geweest vanwege corona.

Bekijk hier de hele reportage

Gouden tijden voor buurtsupers
Recordwinsten voor bezorgbedrijven in deze coronatijd, bijvoorbeeld voor de grote supermarktketen, die hun bezorgactiviteiten zagen exploderen. Maar ook de good old buurtsuper draait gouden tijden, zoals in Reijmerstok.

Bekijk hier de hele reportage

SD Worx al langs parcours Omloop Het Nieuwsblad
Het kriebelt weer bij de wielerfans. Zaterdag begint het seizoen met de eerste voorjaarsklassieker. Omloop Het Nieuwsblad, met de start in Gent, is traditioneel de eerste Belgische voorjaarsklassieker op de kalender. De Limburgse ploeg SD Worx is al neergestreken langs het parcours in Oudenaarde.

Bekijk hier de hele reportage

Bijzonder zwaard uit de bronstijd in Thorn
Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden herbergt veel archeologische schatten uit onze provincie. Daar is nu een nieuwe parel bijgekomen, een bronzen zwaard dat begin jaren zestig werd gevonden tijdens de ontgrindingen bij Thorn. Het zwaard lag tientallen jaren thuis opgeslagen, voordat de kleinzoon van de vinder ermee naar het Rijksmuseum van Oudheden stapte. En wat blijkt? Het bronzen zwaard is bijna 3000 jaar oud en er blijkt volop mee gevochten te zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen