Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Commotie om afschieten bedreigde gans

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 18:49

Maandag in L1mburg Centraal: Commotie na vergissing ganzenjager, reacties op straf Verstappen, verkiezingskoorts, medewerkers huisartsenpost zijn bedreigingen beu en meer Limburgs nieuws ...

(Video volgt nog)

Een vergissing van een jager veroorzaakt commotie
Een wereldwijd beschermde dwerggans werd per ongeluk afgeschoten omdat 'ie teveel leek op een andere gans. Daarom is er nu een geheel verbod op de jacht van de kolgans afgekondigd. In Nederland overwinteren jaarlijks nog zo'n 40 dwergganzen.

Bekijk hier de hele reportage

Dertig maanden cel in helikopterzaak
Opvallend lagere straffen dan geëist in de zogeheten helikopterzaak. Drie verdachten kregen dertig maanden, in plaats van de geëiste negen jaar. De bende werd verdacht in oktober vorig jaar de crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te willen bevrijden. Er werd een helikopter gehuurd die na een tussenlanding zou worden gekaapt. Het Openbaar Ministerie legt zich niet neer bij het vonnis van rechtbank.

Bekijk hier de hele reportage

Medewerkers huisartsenpost bedreigingen en geweld beu
De maat is vol bij veel medewerkers van huisartsposten. Ze krijgen geregeld te maken met bedreigingen of andere vormen van geweld. Zo werd vorige week nog een assistente bedreigd in Venray. Het blijkt geen incident, want meerdere mensen hebben om die bedreigingen zelfs hun baan opgezegd.

Bekijk hier de hele reportage

Wereldwijd reacties op straf Max Verstappen
Max Verstappen krijgt na zijn duwtjes richting collega coureur Esteban Ocon gisteravond in Brazilië een 'taakstraf'. Max spinde na een botsing van Esteban Ocon, waardoor hij niet meer kon winnen. Verstappen ging daarom na afloop verhaal halen. We spreken met Bas van Mulken wat de straf nu precies inhoudt en hoe de fans wereldwijd reageren.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe hoog is de verkiezingskoorts in Beekdaelen?
Per 1 januari heeft Limburg geen 33 maar 31 gemeenten, na de herindeling van Onderbanken, Nuth en Schinnen naar Beekdaelen. Volgende week zijn daar verkiezingen, maar is de inwoner daar wel mee bezig? Fabienne Nijsten is vanavond in Schimmert waar een lijsttrekkersdebat wordt gehouden. Is er sprake van een verkiezingskoorts in de toekomstig langste gemeente van Zuid-Limburg (uitgestrekt over 22 kilometer)?

Bekijk hier de hele reportage

Roermond begint project voor startende winkelondernemers
Lege winkelstraten, veel Limburgse steden hebben ermee te maken. Niet alleen in kleinere stadscentra, maar ook erkende winkelsteden als Maastricht en Roermond kampen er mee. In Roermond beginnen ze met een project om startende ondernemers te trekken.

Bekijk hier de hele reportage

NK Golfbiljart gehouden in Wessem
Wie is het handigste met een keu, een aantal ballen en 12 kleine rubberen stoppen op tafel? We hebben het over het Nederlands Kampioenschap Golfbiljart. De minst bekende biljartvorm wellicht, maar daar bleek op dat NK in Wessem weinig van, zeker in Limburg niet.

Bekijk hier de hele reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV