Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Celstraf voor tbs'er die aan kinderen zat

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 18:21

De tbs-patiënt die drie meisjes aanrandde in Venray is veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf, de horecabedrijven in Maastricht willen op drukke avonden gaan werken met polsbandjes in plaats van een QR-code, statushouders bouwen tiny houses voor statushouders en volwassenen maken steeds vaker gebruik van thearapiehonden

Negen maanden celstraf voor tbs'er die kinderen aanrandde
Negen maanden cel voor een TBS-patiënt die 3 meisjes aanrandde tijdens zijn verlof. Dat gebeurde half juni in Venray. De slachtoffers waren vijf, elf en dertien jaar oud.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichtse horeca in overleg over gebruik polsbandjes
Horecabezoekers in Maastricht kunnen vanaf dit weekend mogelijk met een polsbandje op stap. Bezoekers krijgen op vertoon van een coronatoegangsbewijs een bandje waarmee ze de hele avond toegang krijgen tot horecabedrijven die bij elkaar in de buurt liggen. Daardoor hoeven ze niet steeds hun QR-code te laten zien.

Bekijk hier de hele reportage

Statushouders bouwen tiny house
Statushouders gaan naar tiny houses nu asielzoekerscentra vol zitten. In Limburg willen gemeenten en woningcorporaties de snel te plaatsen woningen inzetten. Bij een bedrijf in Panningen worden de huisjes door statushouders gebouwd.

Bekijk hier de hele reportage

Stress weg door inzet van therapiehond
Je problemen aanpakken door therapie te volgen met een hond. Bij kinderen worden deze therapiehonden al ingezet. Bij volwassen is het gebruik van honden veel minder gangbaar. Coach Claudia Stevens uit Hoensbroek is een van de weinige therapeuten die dat wel doet.

Bekijk hier de hele reportage

Dierendag
Het is vandaag dierendag. Een dag waarop baasjes hun huisdieren extra in het zonnetje zetten en verwennen. Er zijn ook families met huisdieren die het hele jaar om extra aandacht vragen. Zoals de familie Schepers uit Beek. Zij hebben een bijzondere en niet alledaagse viervoeter in huis: namelijk een varken!

Bekijk hier de hele reportage

Flekken in oranje
Zijn naam werd genoemd, daarna volgde een gesprek, en vandaag mocht hij zich dan eindelijk melden bij bondscoach Louis van Gaal. Doelman Mark Flekken uit Bocholtz is vanmiddag in Zeist, waar het Nederlands Elftal bij elkaar komt, voor de WK Kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen