Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Celstraf en tbs geëist in moordzaak

Geplaatst opwoensdag 13 februari 2019 - 18:16

Cel en tbs geëist in Maastrichtse moordzaak, nieuwe bolide Max Verstappen gepresenteerd, spionagedebat Maastricht gaat verder en meer Limburgs nieuws...

Eis van 18 jaar celstraf en tbs in Maastrichtse moordzaak
Justitie eist achttien jaar celstraf en een tbs-maatregel met dwangverpleging voor de Syrier Osama I. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een dubbele moord en vier andere geweldsdelicten in Maastricht in 2017. In andere landen zou de doodstraf zijn opgelegd voor alle gruwelijkheden die Osama I pleegde in Maastricht. Maar dat kan hier niet, zei de aanklager.

Bekijk hier de hele reportage

Debat over spionage houdt Maastricht in zijn greep
De spionagekwestie houdt Maastricht nog steeds in zijn greep. Het debat over de geheim gelezen mails van tientallen kritische ambtenaren is gisteravond laat, na bijna 6 uur, geschorst en gaat vanavond verder. Dan horen we ook voor het eerst hoe burgemeester Penn tegen de affaire aan kijkt. Politiek redacteur Jean van Hoof bij het stadhuis in Maastricht,

Bekijk hier de hele reportage

Milieuvriendelijke crematie mogelijk in Geleen
Je kunt vanaf vandaag milieuvriendelijk gecremeerd worden. In het crematorium van Geleen is een elektrische verbrandingsoven geplaatst, de eerste van Nederland. Het past in de trend van duurzaamheid: niet langer een gasgestookte verbrandingsoven, maar eentje met een stekkertje.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe Red Bull-auto voor Max Verstappen
De nieuwe helm hadden we al gezien. Nu is ook de nieuwe bolide bekend, waarmee Max Verstappen in komend Formule 1-seizoen hoge ogen moet gooien. Dit is de nieuwe Red Bull-auto, de RB15. Coureur en Formule 1 analist Xavier Maessen laten we aan het woord.

Bekijk hier de hele reportage

Emotionele dag voor Karbaat-kinderen
Het is een emotionele dag voor Lotte Heij uit Lemiers. Zij is een van de tientallen mensen die hoogstwaarschijnlijk verwekt zijn door Jan Karbaat. Die had jarenlang een spermabank, maar hij bleek ook zijn eigen sperma te gebruiken, zonder dit kenbaar te hebben gemaakt. Karbaat is inmiddels dood. 47 mensen vermoeden dat hij hun vader is. Zij hebben vandaag van de rechter toestemming gekregen om via DNA-onderzoek te achterhalen of hun vermoeden klopt. Voor Lotte komt er dus hopelijk snel duidelijkheid. Verslaggeefster Rian Moonen zocht haar thuis op.

Bekijk hier de hele reportage

LVK-debutant stelt zich voor: Stjom Toeval
Spik en Span, Bjorn en Mieke, De Geliende. Die namen kennen alle carnavalisten in Limburg inmiddels wel. Maar vrijdag, in de finale van het LVK, staan ook 7 nieuwkomers. Die debutanten stellen we deze week allemaal aan je voor. Vandaag zijn we in Sittard bij Thierry Dirkx en Maxime Tummers. Zij treden vrijdag op onder de naam: Stjom Toeval.

Bekijk hier de hele reportage

Aalsmeer wil niet meewerken aan sensatie voor Bevo 3
De handbalmannen van het derde team van Bevo waren bezig aan een bekersprookje. In eerdere rondes toonden ze zich een reuzendoder door de eredivisieploegen van BFC uit Beek en Lions 2 uit Sittard-Geleen naar de slachtbank te leiden. Nu wachtte de regerend landskampioen Aalsmeer. Dat leek een 'mission impossible' en dat werd het ook. Maar daar maalt niemand om in Panningen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen