Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: burgemeesters praten over armoede

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 18:48

Reinigingsdienst gaat je GFT-bak controleren, Viecuri klaar voor Venloop en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.

Bekijk hier de volledige uitzending.

Burgemeesters willen eind aan kansongelijkheid
Geboren voor een dubbeltje, hoe word je dan een kwartje? Vrijwel iedere stad kent wijken en buurten waar mensen met een achterstand beginnen aan hun leven. Hoe zorg je nou dat die mensen dezelfde kansen krijgen als de inwoners van de zogenoemde betere wijken? In Heerlen kwamen de burgemeesters van Heerlen, Amsterdam, Sluis en Eemsdelta bij elkaar om daar over te praten. Samen met een hele groep directeuren en professionals van instellingen die te maken hebben met burgers met een achterstand. Onder leiding van PvdA-coryfee Lodewijk Asscher willen ze graag van elkaar horen wat de beste aanpak is.

Bekijk hier de hele reportage

Reinigingsdienst gaat je GFT-bak controleren
Afvalverwerkers controleren strenger of consumenten afval goed scheiden en in de daarvoor bestemde bak doen. Bij RD4, de reinigingsdienst in Parkstad, komt het nog te vaak voor dat in de GFT-bak ander afval zit dan groente, fruit of tuinafval. De mensen die de bakken moeten ophalen, hebben nu een hele eenvoudige manier om dit te controleren.

Bekijk hier de hele reportage

Viecuri klaar voor Venloop
Met duizenden zullen ze dit weekend aan de start staan van de Venloop. Wie naar de weersvoorspellingen kijkt, weet dat de hardlopers het warm gaan krijgen. Zowel de organisatie als ziekenhuis Viecuri nemen daarom extra maatregelen voor wat verkoeling zondag.

Bekijk hier de hele reportage

Laatste kans op inspraak over toekomst vliegveld
De spanning stijgt in het provinciehuis en op het vliegveld in Beek. Over precies drie weken valt het besluit over de toekomst Maastricht Aachen Airport. Vrijdag was er een laatste commissievergadering in het gouvernement. Daar kregen enkele tientallen voor- en tegenstanders nog één keer de kans om hun zegje te doen.

Bekijk hier de hele reportage

Sfeer in eigen huis moet verschil maken voor Roda
Roda JC speelt zaterdag de returnwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om promotie. Dinsdag speelde het na een knappe comeback met 2-2 gelijk bij Excelsior. Zaterdag moet in een sfeervol eigen huis het verschil gemaakt worden.

Bekijk hier de hele reportage

Robin Frijns doet het uitstekend in de Formule E
Met zes van de zestien races achter de rug doet Robin Frijns het uitstekend in de Formule E. Hij staat vierde in het kampioenschap en dus liggen er titelkansen, maar Frijns zelf probeert de verwachtingen nog even te temperen.

Bekijk hier de hele reportage

Zes zussen op de planken
Zes zussen met samen zes ouders, door twee echtscheidingen. Het inspireerde de Venlose theatermaakster Jazzy van Wersch tot de voorstelling 'Zus6en'. Samen met haar vijf zussen staat ze zelf op het podium. Over de vele familieverbanden die je tegenwoordig kunt hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen