Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Buitenschoolse opvang weer open

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 18:08

De buitenschoolse opvang gaat maandag weer open, de theaters mogen even van het slot en Hanneke verkoopt met handig trucje tóch asperges over de grens en meer regionaal nieuws in L1mburg Centraal.

Vanaf maandag gaat de buitenschoolse opvang (BSO) weer open. Fijn voor de kinderen en hun ouders. Maar erg snel voor de BSO’s, want er moet in korte tijd veel gebeuren. Want alleen de deuren openen, is niet genoeg.

Bekijk hier de hele reportage

Theaters weer voor even van het slot

De komende tijd mogen op drie dagen enkele Limburgse theaters weer open. Er worden, bij wijze van proefevenement, voorstellingen gegeven in Maastricht, Venlo en Roermond. Gisteravond was het zover: de theaterdeuren gingen, voor het eerst in lange tijd, van het slot.

Bekijk hier de hele reportage

Met een trucje verkoopt Hanneke tóch asperges over de grens

Wat moet je doen als driekwart van je klanten niet de grens over mag zonder een negatieve coronatest? Het is een probleem voor aspergeboer Hanneke die op steenworp afstand van de grens in Tegelen haar asperges verkoopt. Hanneke Dings van "Chico Spargel und Beerenhof" uit het Duitse Nettetal bedacht een simpele maar effectieve oplossing.

Bekijk hier de hele reportage

Van Vliet voert traditionele parcours-inspectie uit

Tenten opzetten, bier-taps installeren, voorgaande jaren was het op woensdag al druk rond de finish van de Amstel Gold Race in Vilt. Dit jaar is het een stuk rustiger. Dat komt omdat er geen publiek welkom is komende zondag bij de mannen- en vrouwenkoers. Maar toch houdt koersdirecteur Leo van Vliet vast aan zijn jaarlijkse traditie: de parcours-inspectie.

Bekijk hier de hele reportage

Juul Franssen judoot zorgen van zich af in Lissabon

Juul Franssen uit Reuver wil haar zorgen van zich af judoën in Lissabon. Komend weekend staat ze gewoon op de mat tijdens het EK en dat zónder een goede voorbereiding. Haar vader werd getroffen door een hersenbloeding. Maar voor vader Pieter wil ze graag presteren.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen