Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: bomensterfte door droogte

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 18:56

Zaterdag in L1mburg Centraal: Veel bomen niet opgewassen tegen nóg een droge zomer, sterrenwacht Limburg kijkt terug op de eerste maanlanding, boksen voor onderzoek naar ALS, de vrijwilligers bij Stichting WigWam en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Veel bomen niet opgewassen tegen nóg een droge zomer
De gevolgen van de aanhoudende droogte in Limburg zijn steeds meer merkbaar. Beken en sloten stonden al droog, maar nu leggen ook struiken en bomen het loodje. Na de extreme droogte van vorig jaar, waren ze al verzwakt. En met een tweede droogteperiode erachteraan, zijn veel bomen nu een makkelijke prooi voor schimmels, bacteriën en allerlei insecten.

Bekijk hier de hele reportage

Sterrenwacht Limburg kijkt terug op de eerste maanlanding
Precies 50 jaar geleden had de hele wereld het maar over één ding: de eerste man op de maan. De Apollo 11-missie die dit moest volbrengen was live te volgen van de lancering drie dagen daarvoor tot het moment suprême. Ruim 600 miljoen mensen zagen hoe Neil Armstrong op 21 juli 1969 de eerste stap zette op de maan. En overal ter wereld wordt daar nu, 50 jaar later, op teruggekeken. Zo ook bij de Sterrenwacht Limburg in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Boksen voor onderzoek naar ALS
Yoëlle Riteco traint voor haar eerste bokswedstrijd ooit. En niet zo maar een bokswedstrijd: een wedstrijd op een benefiet boksgala in Roermond. Op deze avond hoopt Yoëlle zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Leon Wijshoff vecht tegen deze een dodelijke ziekte. Yoëlle en Leon komen beiden uit Herkenbosch en wonen in dezelfde straat en er is meer dat hen bindt.

Bekijk hier de hele reportage

De vrijwilligers bij Stichting WigWam
In de eerste aflevering van de zomerserie over stichting WigWam zagen we hoe de ouders van de gehandicapte Nova hun vakantie beleven. Zaterdag zien we hoe de begeleiders van de stichting de kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes tijdens zo'n speciale vakantie begeleiden. Dat is al bijzonder op zich, maar nog meer als je weet dat ze dit allemaal geheel vrijwillig doen.

Bekijk hier de hele reportage

Vrolijke klanken tijdens straatmuzikantenfestival
Vroeger kwam je ze in de grote steden op vrijwel elke hoek van de straat tegen: straatmuzikanten. Maar helaas lijken ze beetje bij beetje uit het straatbeeld te verdwijnen. In het centrum van Roermond werd het straatmuzikant-leven zaterdag nieuw leven ingeblazen. Daar werd namelijk de eerste editie van het Internationaal Straatmuzikantenfestival georganiseerd. Op 10 locaties stonden evenveel straatmuzikanten die de winkelstraten van Roermond voorzagen van muzikaal entertainment .

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen