Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bombrieven the day after

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 18:50

Bombrief the day after, de Limburgers uit Heel Holland Bakt, Arcenaar vertelt over bombardementen in Dresden en meer Limburgs nieuws...

Bombrief the day after
Bij veel postkamers is het nu opletten geblazen. Iedereen is nu alert op een eventuele bombrief. Zeker nu de afperser dreigt meer van dit soort explosieven te sturen in poststukken en dus is het controleren, controleren en nog een controleren, zoals op de postkamer van de Universiteit in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Aan tafel: de Limburgers uit Heel Holland Bakt
Miljoenen Nederlanders zaten de afgelopen tijd op zondagavond voor de buis voor Heel Holland Bakt! Drie Limburgse dames bij de beste tien bakkers die meestreden voor Meesterbakker van het jaar in de tent. Vandaag zitten ze aan tafel bij L1mburg Centraal.

Bekijk hier de hele reportage

Jeffrey van As nieuwe technisch directeur Roda JC
Het nieuws van gisteravond dat Jeffrey van As de nieuwe technische baas is van Roda JC werd vandaag officieel bekrachtigd met de handtekening. Van As begint officieel pas op 1 maart aan zijn klus om de club uit Kerkrade weer sportief op het juiste spoor te zetten, maar vanochtend liet hij meteen merken welke kant hij op wilt.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-trainer hersteld van operatie
VVV-Venlo heeft het twee weken moeten doen zonder trainer Hans de Koning. De oefenmeester moest plotseling onder het mes in verband met een galblaasoperatie. Na een paar dagen ziekenhuis heeft hij de tijd moeten nemen om te herstellen Maar nu is de oefenmeester weer terug op het veld in stadion de Koel. En daar is hij heel blij mee.

Bekijk hier de hele reportage

Ooggetuigen bombardementen Dresden
Vandaag precies 75 jaar geleden vond één van de grootste bombardementen van de geallieerden plaats. Bij een bommenregen op de Duitse stad Dresden vielen meer dan 25 duizend doden. Ten tijde van de bombardementen waren daar ook honderden Limburgse dwangarbeiders te werk gesteld. Eén van hen was Frans van den Kroonenberg uit Arcen. Hij overleefde de aanval ternauwernood, maar de beelden gaan nooit meer van zijn netvlies.

Bekijk hier de hele reportage

Reactie burgemeester op Al Houda-moskee
Burgemeester Cox van Sittard-Geleen herkent zich niet in de kritiek, dat de gemeente niet genoeg doet aan de situatie rondom de Al Houda-moskee in Geleen. De kritiek kwam van twee Geleense getuigen die gisteren werden gehoord door een Parlementaire Onderzoekvraging Commissie in deze zaak. De twee startten eerder een gematigde groep met een eigen gebedshuis en moesten op zoek naar een nieuwe ruimte omdat de gemeente een te hoge huurprijs vroeg voor hun onderkomen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen