Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Bisschop Roermond wijdt eerste priesters

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 18:42

Zaterdag in L1mburg Centraal: bisschop Smeets van Roermond wijdt eerste priesters, 14.000 wielrenners fietsen door Zuid-Limburg, een nieuwe campagne tegen ouderenmishandeling en meer.

Bekijk hier de hele uitzending

Bisschop wijdt eerste priesters
Een priesterwijding is tegenwoordig iets bijzonders in deze tijd van ontkerkelijking. Nog specialer wordt het als een nieuwe bisschop voor het eerst priesters wijdt. Dat gebeurde vandaag in Roermond waar in de kathedraal twee priesters werden gewijd: een uit Italië en een uit Honduras. Dat is dan weer niet zo bijzonder omdat de meeste priesterstudenten van Rolduc uit het buitenland komen.

Bekijk hier de hele reportage

Ruim 14.000 wielrenners fietsen door Zuid-Limburg
Limburgs Mooiste kan altijd rekenen op veel deelnemers. Vandaag zaten weer 14.000 liefhebbers op de fiets voor een lange tocht door onze provincie. Op de racefiets, mountainbike of de gewone stadsfiets. En dat levert mooie plaatjes op.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe campagne tegen ouderenmishandeling
Waarschijnlijk ken je het zinnetje inmiddels wel: Het houdt niet op, niet vanzelf. De nieuwste campagne van meldpunt Veilig Thuis draait om geweld tegen ouderen. Eén van de laatste taboes in onze samenleving. Maar dat het gebeurt, is zeker, zo wees onderzoek al uit. 1 op de 25 65-plussers wordt namelijk het slachtoffer van een vorm van mishandeling. 1 op de 100 ouderen zegt financieel te worden uitgebuit, bijvoorbeeld doordat anderen met hun pinpas aan de haal gaan. Vandaag is het Dag tegen de Ouderenmishandeling, de officiële start van een nieuwe campagne die mensen alert moet maken op deze vorm van huiselijk geweld.

Bekijk hier de hele reportage

Dumoulin stapt af in Dauphiné
Tom Dumoulin is vandaag niet meer op zijn fiets gestapt voor de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. Na een goede dag gisteren had hij toch weer last van zijn knie. Daarom is besloten om rust te houden en voor aanvang van de Tour de France nog op trainingskamp te gaan, op hoogte. Dat is volgens Dumoulin en de ploegleiding de beste manier om goed voor de dag te komen in de Ronde van Frankrijk over drie weken. Want dat is het hoofddoel.

Bekijk hier de hele reportage

Met de bus naar de winnende Oranjeleeuwinnen
De Oranjeleeuwinnen hebben vanmiddag ook het tweede duel op het WK gewonnen. In Frankrijk versloegen de dames Kameroen met 3-1. Dominique Bloodworth uit Horst aan de Maas maakte de tweede goal voor Nederland. Het stadion in de Noord-Franse stad Valenciennes was bijna volledig gevuld met fanatieke Oranje-supporters. Twee damesteams van amateurclub SVC2000 uit Roermond vertrokken vanochtend vroeg met de bus om deze wedstrijd bij te wonen.

Bekijk hier de hele reportage

Symbolen van onze historie
Hoe een trouwjurk uitgroeit tot een symbool van de vaderlandse historie. Vanaf vandaag heeft het Limburgs Museum in Venlo zeven schatten uit haar eigen collectie mogen toevoegen aan de Canon van Nederland. Die canon bestaat uit 50 thema's die de geschiedenis van Nederland vertellen. Zo is één van die thema's 'De Bevrijding'. Een Limburgse trouwjurk die vlak na de oorlog gemaakt is van het stof van een parachute, symboliseert de wederopbouw. En zo zijn er méér ogenschijnlijk kleine attributen die de Nederlandse geschiedenis een Limburgs tintje geven.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen