Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bisschop Roermond wijdt eerste priesters

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 18:42

Zaterdag in L1mburg Centraal: bisschop Smeets van Roermond wijdt eerste priesters, 14.000 wielrenners fietsen door Zuid-Limburg, een nieuwe campagne tegen ouderenmishandeling en meer.

Bekijk hier de hele uitzending

Bisschop wijdt eerste priesters
Een priesterwijding is tegenwoordig iets bijzonders in deze tijd van ontkerkelijking. Nog specialer wordt het als een nieuwe bisschop voor het eerst priesters wijdt. Dat gebeurde vandaag in Roermond waar in de kathedraal twee priesters werden gewijd: een uit Italië en een uit Honduras. Dat is dan weer niet zo bijzonder omdat de meeste priesterstudenten van Rolduc uit het buitenland komen.

Bekijk hier de hele reportage

Ruim 14.000 wielrenners fietsen door Zuid-Limburg
Limburgs Mooiste kan altijd rekenen op veel deelnemers. Vandaag zaten weer 14.000 liefhebbers op de fiets voor een lange tocht door onze provincie. Op de racefiets, mountainbike of de gewone stadsfiets. En dat levert mooie plaatjes op.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe campagne tegen ouderenmishandeling
Waarschijnlijk ken je het zinnetje inmiddels wel: Het houdt niet op, niet vanzelf. De nieuwste campagne van meldpunt Veilig Thuis draait om geweld tegen ouderen. Eén van de laatste taboes in onze samenleving. Maar dat het gebeurt, is zeker, zo wees onderzoek al uit. 1 op de 25 65-plussers wordt namelijk het slachtoffer van een vorm van mishandeling. 1 op de 100 ouderen zegt financieel te worden uitgebuit, bijvoorbeeld doordat anderen met hun pinpas aan de haal gaan. Vandaag is het Dag tegen de Ouderenmishandeling, de officiële start van een nieuwe campagne die mensen alert moet maken op deze vorm van huiselijk geweld.

Bekijk hier de hele reportage

Dumoulin stapt af in Dauphiné
Tom Dumoulin is vandaag niet meer op zijn fiets gestapt voor de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. Na een goede dag gisteren had hij toch weer last van zijn knie. Daarom is besloten om rust te houden en voor aanvang van de Tour de France nog op trainingskamp te gaan, op hoogte. Dat is volgens Dumoulin en de ploegleiding de beste manier om goed voor de dag te komen in de Ronde van Frankrijk over drie weken. Want dat is het hoofddoel.

Bekijk hier de hele reportage

Met de bus naar de winnende Oranjeleeuwinnen
De Oranjeleeuwinnen hebben vanmiddag ook het tweede duel op het WK gewonnen. In Frankrijk versloegen de dames Kameroen met 3-1. Dominique Bloodworth uit Horst aan de Maas maakte de tweede goal voor Nederland. Het stadion in de Noord-Franse stad Valenciennes was bijna volledig gevuld met fanatieke Oranje-supporters. Twee damesteams van amateurclub SVC2000 uit Roermond vertrokken vanochtend vroeg met de bus om deze wedstrijd bij te wonen.

Bekijk hier de hele reportage

Symbolen van onze historie
Hoe een trouwjurk uitgroeit tot een symbool van de vaderlandse historie. Vanaf vandaag heeft het Limburgs Museum in Venlo zeven schatten uit haar eigen collectie mogen toevoegen aan de Canon van Nederland. Die canon bestaat uit 50 thema's die de geschiedenis van Nederland vertellen. Zo is één van die thema's 'De Bevrijding'. Een Limburgse trouwjurk die vlak na de oorlog gemaakt is van het stof van een parachute, symboliseert de wederopbouw. En zo zijn er méér ogenschijnlijk kleine attributen die de Nederlandse geschiedenis een Limburgs tintje geven.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen