Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bisschop Harrie Smeets gewijd

Geplaatst opzaterdag 8 december 2018 - 19:59

Zaterdag in L1mburg Centraal: bisschop Smeets gewijd, gele hesjes vreedzaam in protest in Maastricht, op zoek naar loterijwinnaars en meer Limburgs nieuws...

Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond
Harrie Smeets is vandaag gewijd tot de 24e bisschop van het bisdom Roermond. Tijdens een pontificale eucharistieviering in de Roermondse kathedraal, die bijna 2,5 uur duurde, kreeg Smeets hij een ring, mijter en staf als teken van bisschoppelijke waardigheid. Ruim 1.200 mensen waren getuige van deze wijdingsplechtigheid die onder leiding stond van de bisschop van Rotterdam. Hij werd bijgestaan door oud-bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everhard De Jong.

Bekijk hier de hele reportage

Vreedzaam protest van gele hesjes in Maastricht
In Parijs is vandaag de hele stad in rep en roer vanwege een demonstratie van de Gele Hesjes. Maar ook in Maastricht werd vandaag weer gedemonstreerd. De oproep was om dat vooral vreedzaam te doen; en dat gebeurde ook.

Bekijk hier de hele reportage

Wie heeft toch die auto's gewonnen?
Al een jaar staat er voor twee mensen in onze provincie een splinternieuwe auto klaar, gewonnen in de Ouderjaarstrekking van de Staatsloterij. De prijswinnaars hebben zich echter nog steeds niet gemeld en aangezien de prijs bijna verloopt deed de loterij van daag nog een ultieme poging om de winnaars op te sporen.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse clubs beleven slechte vrijdagavond
Het was een bijzonder slechte avond gister voor voetballiefhebbers Limburg. Roda JC, MVV en Fortuna Sittard kwamen in actie en wisten alle drie niet te winnen. Alleen Roda JC kon nog een punt in eigen huis houden, maar gaf wel een 2-0 voorsprong weg tegen laagvlieger FC Dordrecht (2-2). MVV ging op bezoek in Waalwijk bij RKC maar had te weinig aanvallend vermogen en maakte teveel fouten achterin: 3-1 nederlaag. Eredivisionist Fortuna Sittard nam het op tegen subtopper AZ. Ondanks de goede flow waar de Sittardenaren in zitten was het niet opgewassen tegen tegen de ploeg uit Alkmaar en verloor het met 0-3.

Dag 4 van L1 Samen voor de Voedselbank
Ook dit weekend wordt er in de hele provincie hard doorgewerkt om houdbare producten op te halen voor de verschillende voedselbanken in onze provincie. Een serviceclub in Maastricht doet ook al jaren mee. Het idee is even simpel als geniaal: de dames van Lions Club Maastricht 6211 stellen zich op in een supermarkt en sporen klanten aan om een boodschap extra te doen voor de voedselbank.

Bekijk hier de hele reportage

Ook een leuke actie in Valkenburg: de jarige Lily Lemlijn heeft daar namelijk bijzondere cadeauwensen. Voor haar 75ste verjaardag vraagt ze haar gasten namelijk om ieder een aantal producten mee te nemen voor de voedselbank. Verslaggever Alexander Dekkers ging Lily feliciteren en uiteraard uitgebreid bedanken!

Bekijk hier de hele reportage

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen