Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bisschop Harrie Smeets gewijd

Geplaatst opzaterdag 8 december 2018 - 19:59

Zaterdag in L1mburg Centraal: bisschop Smeets gewijd, gele hesjes vreedzaam in protest in Maastricht, op zoek naar loterijwinnaars en meer Limburgs nieuws...

Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond
Harrie Smeets is vandaag gewijd tot de 24e bisschop van het bisdom Roermond. Tijdens een pontificale eucharistieviering in de Roermondse kathedraal, die bijna 2,5 uur duurde, kreeg Smeets hij een ring, mijter en staf als teken van bisschoppelijke waardigheid. Ruim 1.200 mensen waren getuige van deze wijdingsplechtigheid die onder leiding stond van de bisschop van Rotterdam. Hij werd bijgestaan door oud-bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everhard De Jong.

Bekijk hier de hele reportage

Vreedzaam protest van gele hesjes in Maastricht
In Parijs is vandaag de hele stad in rep en roer vanwege een demonstratie van de Gele Hesjes. Maar ook in Maastricht werd vandaag weer gedemonstreerd. De oproep was om dat vooral vreedzaam te doen; en dat gebeurde ook.

Bekijk hier de hele reportage

Wie heeft toch die auto's gewonnen?
Al een jaar staat er voor twee mensen in onze provincie een splinternieuwe auto klaar, gewonnen in de Ouderjaarstrekking van de Staatsloterij. De prijswinnaars hebben zich echter nog steeds niet gemeld en aangezien de prijs bijna verloopt deed de loterij van daag nog een ultieme poging om de winnaars op te sporen.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse clubs beleven slechte vrijdagavond
Het was een bijzonder slechte avond gister voor voetballiefhebbers Limburg. Roda JC, MVV en Fortuna Sittard kwamen in actie en wisten alle drie niet te winnen. Alleen Roda JC kon nog een punt in eigen huis houden, maar gaf wel een 2-0 voorsprong weg tegen laagvlieger FC Dordrecht (2-2). MVV ging op bezoek in Waalwijk bij RKC maar had te weinig aanvallend vermogen en maakte teveel fouten achterin: 3-1 nederlaag. Eredivisionist Fortuna Sittard nam het op tegen subtopper AZ. Ondanks de goede flow waar de Sittardenaren in zitten was het niet opgewassen tegen tegen de ploeg uit Alkmaar en verloor het met 0-3.

Dag 4 van L1 Samen voor de Voedselbank
Ook dit weekend wordt er in de hele provincie hard doorgewerkt om houdbare producten op te halen voor de verschillende voedselbanken in onze provincie. Een serviceclub in Maastricht doet ook al jaren mee. Het idee is even simpel als geniaal: de dames van Lions Club Maastricht 6211 stellen zich op in een supermarkt en sporen klanten aan om een boodschap extra te doen voor de voedselbank.

Bekijk hier de hele reportage

Ook een leuke actie in Valkenburg: de jarige Lily Lemlijn heeft daar namelijk bijzondere cadeauwensen. Voor haar 75ste verjaardag vraagt ze haar gasten namelijk om ieder een aantal producten mee te nemen voor de voedselbank. Verslaggever Alexander Dekkers ging Lily feliciteren en uiteraard uitgebreid bedanken!

Bekijk hier de hele reportage

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen