Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: bijzonder vaccintransport vanuit Beek

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 18:31

Zondag in L1mburg Centraal: Vaccins vanaf Beek getransporteerd, minder herrie bij vliegveld, lege kantoren na corona en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Vijftigduizend Pfizer-vaccins vanuit Beek op weg naar Jordanië
Vanaf Maastricht Aachen Airport zijn bijna vijftigduizend Pfizer vaccins vervoerd naar Jordanië. Het is de eerste keer dat de corona-vaccins vanaf de luchthaven in Beek zijn getransporteerd. De vaccins kwamen een dag eerder per vrachtwagen aan en lagen opgeslagen in een speciale koelcel op de luchthaven.

Bekijk hier de hele reportage

Minder lawaai bij vliegveld Beek
De herrie op en rond het vliegveld in Beek is veel omwonenden al jaren een doorn in het oog. Een speciale machine moet nu het lawaai gaan verminderen van de toestellen die aan de grond staan. Kosten voor de provincie Limburg 1 miljoen euro.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe voorkomen we nog meer leegstand in de binnensteden?
Met corona kwam het thuiswerken in Nederland in een stroomversnelling. En hoewel velen collega's missen en het constant thuis zitten beu worden, is de verwachting dat ook na de coronacrisis mensen voor een aantal dagen per week thuis zullen blijven werken.

De vastgoedwereld verwacht dan ook dat de vraag naar kantoorruimte verder zal afnemen. Zitten we straks met lege bedrijventerreinen en permanent donkere panden in onze steden? Aan tafel hoogleraar vastgoedbeleggingen Piet Eichholtz.

Bekijk hier de hele reportage

Een heuse prinses in Nunhem
Corona of niet, op enkele plaatsen in Limburg gaat de Vasteoloavend gewoon door. In Nunhem riep carnavalsvereniging de Bosuule als een van de weinige verenigingen in onze provincie gisteren een prins carnaval uit. En of dat nog niet bijzonder genoeg is, koos de carnavalsvereniging dit keer niet voor een prins, maar voor een prinses.

Bekijk hier de hele reportage

Schaatsen en koudwaterzwemmen
Wandelen, hardlopen, fietsen. Waar binnensporten niet meer mag, kun je buiten nog van alles doen om in beweging te blijven. Wel eens gedacht aan schaatsen? Ook dat kan op de 400-meter baan in Geleen. Maar eerst duiken we het water in. Je moet er maar zin in hebben, maar... het mag.

Bekijk hier de hele reportage

Stijn Daemen
Geheel onverwacht werd hij afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de beloften: wielrenner Stijn Daemen uit Landgraaf. Die titel pakt niemand hem meer af. Maar de volgende stap in zijn carrière moet het verdienen van een profcontract worden.

Bekijk hier de hele reportage

PEC Zwolle-Fortuna Sittard
Fortuna blijft verbazen onder trainer Sjors Ultee. Winnen op vreemde bodem was lang een utopie, maar lijkt ineens heel gewoon. Voor de derde keer werd er een uitwedstrijd gewonnen. PEC Zwolle werd op eigen veld met 0-2 verslagen. Voor het eerst dit seizoen werd zelfs de nul gehouden.

Lees hier meer

VVV-Venlo - sc Heerenveen
VVV-Venlo doet er net als Fortuna Sittard alles aan om weg te komen van de onderste plaatsen in de Eredivisie. Met Roemer voor het eerst in de basis leek VVV door een doelpunt van John af te stevenen op de derde overwinning op rij. Maar het werd het alsnog een teleurstellende 1-1 eindstand.

Lees hier meer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen