Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bidbook Eurovisiesongfestival ingeleverd

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 19:10

Maastricht officieel kandidaat voor het organiseren Eurovisiesongfestival, vliegoverlast in Eijsden-Margraten, mogelijk einde wielerseizoen voor Tom Dumoulin en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal

Maastricht officieel kandidaat voor het organiseren Eurovisiesongfestival
Het is officieel. Maastricht is kandidaat om het Eurovisiesongfestival volgend jaar te organiseren. Het bidbook voor het Eurovisiesongfestival in onze provincie is ingeleverd. Een delegatie uit Limburg vertrok vanochtend vroeg naar Hilversum om het bidbook aan te bieden. Met twee bussen vol.

Bekijk hier de hele reportage.

Vliegoverlast in Eijsden-Margraten
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat kwam vanmiddag langs om te praten over de vliegtuigoverlast in de gemeente Eijsden-Margraten. En dan gaat het niet over het vliegveld in Beek. Maar over het vliegveld in Luik. Sinds 2013 mogen vliegtuigen van Liege Airport bij het landen en opstijgen gebruik maken van het Nederlands luchtruim. Twee problemen spelen daarbij een rol. In Belgiƫ wordt ook 's nachts gevlogen en vaak vliegen de toestellen veel lager boven Eijsden-Margraten dan de bedoeling is. De richtlijn is minimaal 1200 meter hoogte, in de praktijk vliegen ze vaak op 900 meter. En dat betekent dus veel meer geluidsoverlast.

Bekijk hier de hele reportage.

Mogelijk einde wielerseizoen voor Tom Dumoulin
Het wielerseizoen van Tom Dumoulin zit er mogelijk op. De knieblessure van Dumoulin is ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. Nu blijkt dat hij een scheurtje in een pees heeft. Hij mag voorlopig niet fietsen. Sander Kleikers staat al klaar voor de uitzending van Tour de L1mbourg straks.

Bekijk hier de hele reportage.

Deel 3 van zomerserie Nao t zuuje
Deel 3 van de zomerserie vandaag. De reis van Wouter en cameraman Xavier. Samen gaan ze van Noord- naar Zuid-Limburg, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met een eigen vervoermiddel. Nee, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Het schiet nog niet heel erg op, na twee etappes zitten ze pas in Meijel.

Bekijk hier de hele reportage.

Het kanon van Susteren
Het zal de buitenstaander waarschijnlijk niet veel zeggen, maar in Susteren is het kanon een waar begrip. Sinds de bevrijding staat het op de voormalige markt, In het kader van 75 jaar bevrijding is het toe aan een opknapbeurt.

Bekijk hier de hele reportage.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen