Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bazen Albanees drugsnetwerk weer vrij

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 18:39

Kopstukken Albanees drugsnetwerk Geleen op vrije voeten, monument in Venlo voor doodgeboren kinderen, expositie zet de dood in een ander daglicht en meer Limburgs nieuws...

Kopstukken Albanees drugsnetwerk op vrije voeten
Acht kopstukken van een Albanees drugsnetwerk uit Geleen zijn op vrije voeten. Twee van hen waren al voortvluchtig. Vrijdag mochten zes hoofdverdachten van de rechter naar huis. Zij zaten 9 maanden in voorarrest omdat ze 5 jaar lang op grote schaal hennep zouden hebben geteeld in de westelijke mijnstreek.

Bekijk hier de hele reportage

Monument in Venlo voor doodgeboren kinderen
Sinds een jaar is het mogelijk om doodgeboren kindjes aan te geven bij de Basisregistratie personen. Een rondvraag langs de grote steden in onze provincie laat zien dat er sindsdien in Maastricht en Venlo ongeveer 200 doodgeboren kinderen zijn bijgeschreven. In Roermond lag dat cijfer iets lager met 70, gevolgd door Heerlen met 57. Een van die doodgeboren kinderen is Frans Holla. Een dag na zijn geboorte overleed hij en omdat hij niet gedoopt kon worden kreeg hij een anoniem graf op de begraafplaats in Venlo, net als veel andere kindjes. Voor hen is er nu een monument, zodat ouders en andere nabestaanden nu ook een plek hebben om naar toe te gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Cube Design Museum zet de dood in een ander daglicht
Eeuwige liefde. Het lijkt een utopie, maar in het Cube Design Museum Kerkrade wordt het werkelijkheid. Meer dan vijftig kunstobjecten en uitvindingen zetten de dood in een ander daglicht. Onder die objecten zijn ook designs die specifiek gericht zijn op het laten voortleven van een geliefde, zelfs na de dood.

Bekijk hier de hele reportage

Betaalde liefde op Valentijnsdag
Het is 14 februari, de dag van de liefde. Maar hoe zit dat bij de betaalde liefde? Is het daar nu ook een drukke dag? Onze verslaggever vroeg het in een Roermondse seksclub.

Bekijk hier de hele reportage

De strijd tegen zeldzame ziekten
Maandag vindt in Luik een groot congres plaats over zeldzame ziekten. Als een aandoening niet vaak voorkomt, is het meestal moeilijk te ontdekken wat er precies aan de hand is en welke behandeling gewenst is. Daarom zijn er speciale expertisecentra. Het academisch ziekenhuis in Maastricht is het kenniscentrum bij uitstek voor 22 zeldzame ziekten en eentje daarvan is het syndroom van Kabuki. Aan tafel is Connie Stumpel, coördinator van het expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen.

Bekijk hier de hele reportage

Spel RamVrie leert kinderen de waarde van vrijheid
Tientallen legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog trokken op naar Hoensbroek. Daar werd een spel gelanceerd om kinderen de waarde van vrijheid te leren. RamVrie heet het project en basisschool De Regenboog had de primeur.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen