Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Basiliek onderdeel van kerstmarkt

Geplaatst opwoensdag 25 december 2019 - 18:49

Woensdag in L1mburg Centraal: Thijs uit Echt krijgt veel bezoek in zijn tent, Syrische vluchtelingen vieren kerst in Limburg, zwemster Lisa Dreesens uit Venray was opeens nieuws en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de volledige uitzending.

Thijs uit Echt krijgt veel bezoek in zijn tent
Niet iedereen zit er warmpjes bij met kerst. Zo leeft Thijs in een tentje aan de rand van een weg in Echt. Vorige week was Thijs ook al bij L1 te zien in het programma Ongerwaeg. Op deze aflevering werd online honderden keren gereageerd. Sinds Thijs in de publiciteit is gekomen, krijgt hij dan ook veel bezoek in zijn tent. Verslaggeefster Esther Raats bracht hem vandaag een kerstontbijtje. En zij was niet de enige die daaraan had gedacht.

Bekijk hier de hele reportage

Sint Servaas Basiliek in Maastricht onderdeel van de kerstmarkt
De Maastrichtse Sint Servaas Basiliek hield zich jarenlang verre van de drukbezochte kerstmarkt Magisch Maastricht pal naast haar deur. Plat vermaak was het in de ogen van de kerk, maar sinds vorig jaar is er iets veranderd. De vele duizenden bezoekers lonkten en sinds dit jaar is er vanaf de kerstmarkt op het Vrijthof een twintig meter lange lichttunnel, die de kerk tot een integraal onderdeel maakt van het commerciële evenement.

Bekijk hier de hele reportage

Syrische vluchtelingen vieren kerst in Limburg
Kerst wordt doorgaans gevierd met familie en vrienden, lekker eten en gezelligheid. Maar wat als je familie ver weg in een oorlogsgebied zit? Het gemis wordt dezer dagen extra gevoeld door de duizenden Syrische vluchtelingen in onze provincie. Onder wie Mohammad Aldahoul, oorspronkelijk afkomstig uit brandhaard Aleppo.

Bekijk hier de hele reportage

Zwemster Lisa Dreesens uit Venray was opeens nieuws
Op het einde van het jaar blikken we terug op bijzondere en opmerkelijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Zoals de barre tocht van zwemster Lisa Dreesens uit Venray. Begin september zwemt Dreesens onder verschrikkelijke omstandigheden het kanaal tussen Dover en Calais over. Het werd voor de Venrayse een ware uitputtingsslag. Met haar ouders op de volgboot overwint ze metershoge golven...

Bekijk hier de hele reportage

Een heftig jaar voor Luc Volders uit Meerssen
Ook met Kerstmis blikken we terug op 2019 met mensen voor wie het een markant jaar was. En dat geldt zeker voor Luc Volders, helaas niet in positieve zin. De wethouder uit Meerssen, en tevens zanger van vastelaovesgroep De Kloomp werd getroffen door een hersenbloeding. Sinds een paar dagen is hij weer thuis, maar de oude is hij zeker nog niet. Collega Kirsten Paulus sprak hem in revalidatiekliniek Adelante.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen