Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Bankfraude kost Limburgers miljoenen

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 18:12

Jongeren in Lindenheuvel over wapenbezit, brandoefening met helikopters boven Brunssummerheide en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Bankfraude kost Limburgers miljoenen
In de eerste negen maanden van dit jaar zijn Limburgse slachtoffers van bankfraude samen zo'n twee miljoen euro kwijtgeraakt. Gemiddeld is iemand die in de fraude trapt tussen de 20.000 en 25.000 euro kwijt. Dat blijkt uit cijfers van de politie in Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Zo denken jongeren in Lindenheuvel over wapenbezit
Shanken, dippen, chingen, cheffen of splashen. Allemaal manieren om in straattaal te zeggen dat je iemand gaat neersteken met een mes. Woorden die de afgelopen jaren steeds vaker voorbij komen, omdat het wapenbezit onder jongeren toeneemt. Deze week kan iedereen anoniem wapens inleveren bij de politie. We spraken in het buurtcentrum in het Geleense Lindenheuvel met jongeren over hoe het onder hen leeft. Ook daar blijkt de wapenwedloop bijna normaal geworden.

Bekijk hier de hele reportage

Brandoefening met helikopters boven Brunssummerheide
Er cirkelden donderdag twee grote helikopters boven de Brunssummerheide. Ze vlogen daar vanwege een grote natuurbrandoefening in het natuurgebied. Reden voor de oefening zijn onder meer de branden van vorig jaar in natuurgebieden de Meinweg en de Peel. Nooit eerder werd er op de Brunssummerheide met helikopters geoefend. Insteek was de samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten en Fire Bucket Operations, de FBO.

Bekijk hier de hele reportage

UM-bestuursvoorzitter Martin Paul neemt afscheid
Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Erepenning van de Provincie Limburg. En veel cadeaus en de beste wensen. Martin Paul is de afgelopen dagen in het zonnetje gezet. De bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht gaat leiding geven aan de Ruhr Universität Bochum. De Duitser Paul heeft de afgelopen 10 jaar veel gedaan voor de internationale uitstraling van de UM en het versterken van de maatschappelijke rol van het onderwijsinstituut in de regio. Nu is de tijd gekomen om zijn spullen te pakken, na het feest met zijn medewerkers.

Bekijk hier de hele reportage

Wielrensters SD Worx klaar voor Tour de France Femmes
In Parijs presenteerde de organisatie van de Tour de France twee etappeschema's. Eén voor de mannen, met de start op 1 juli in Kopenhagen en met een parcours dat onder meer via België dan op 14 juli weer eens de klassieke beklimming van Alpe d'Huez aandoet. Om dan op 24 juli te finishen in Parijs. Het tweede schema is voor de Tour de France Femmes. Met vertrek op de dag dat de mannen aankomen in Parijs en acht dagen later de finish van de laatste etappe met de beklimming van La Super Planche Belle Filles. Bij Team SD Worx verheugen ze zich op de Tour voor vrouwen, ook al doen grote rensters als Anna van der Breggen niet meer mee.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen