Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Asociaal gedrag op de Maas

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 19:04

Woensdag in L1mburg Centraal: transgenderkoppel weggepest in Heerlen, het inbraakrisico in jouw postcodegebied, asociaal gedrag op de Maas, veel doen in 1,88 seconden en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Transgenderkoppel weggepest in Heerlen
Al anderhalf jaar is het aan de gang, het gepest en getreiter. Erger nog, de klappen en de doodsbedreigingen. Voor een transgenderkoppel uit Heerlen is de maat nu vol. Ze verhuizen, naar een andere flat, om te ontkomen aan hun belagers. Burgemeester Roemer greep al eerder in door een van de jongeren een gebiedsverbod op te leggen. En nu zegt hij: 'Treiter- en pestgedrag was en is voor mij dan ook onacceptabel. We hebben dan ook alles gedaan wat mogelijk was om dit aan te pakken en in te grijpen.' De problemen rond de Auroraflat spelen al een tijdje, al eerder verhuisden mensen vanwege de overlast van een klein groepje jongeren.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe groot is het risico dat bij jou wordt ingebroken?
Hoe groot is het risico dat bij jou wordt ingebroken? Dat is een vraag waar verzekeraar Interpolis antwoord op probeert te geven. Daarom is de inbraakbarometer geïntroduceerd. Hoe het werkt is heel simpel. Als je jouw postcode intikt op de site van Interpolis, toont de verzekeraar hoe groot het risico op een inbraak is in jouw postcodegebied. Wij zochten twee plekken op, eentje met een zeer laag en een tweede met een zeer hoog risico.

Bekijk hier de hele reportage

Wat kun jij doen in 1,88 seconden?
Monteurs van Max Verstappen maken zich elke rit van Max klaar voor de allersnelste pitstop. En dat het snel gaat, bewijst de stopwatch: 1,88 seconden. Dit was de snelste pitstop ooit, een wereldrecord en die zin uitspreken duurt al langer dan de pitstop zelf. Collega Bas van Mulken vroeg zich af, wat kun je nog meer in krap 2 seconden.

Bekijk hier de hele reportage

Zomerserie de Maasplassen over asociaal gedrag op de Maas
Het is dezer dagen topdrukte aan de waterkant, maar zeker ook op het water. Bij de Maasplassen stikt het van de toeristen en pleziervaarders. Dat merkten ook onze verslaggever Jos van den Broek en cameraman Ben Brack. Zij verkennen de Maasplassen deze hele week per kano. Maar vandaag stappen ze heel even over op een motorbootje en praten ze onder andere over asociaal gedrag op de Maas.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen