Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Arbeidsmarkt gaat niet snel beter worden'

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 18:22

Dinsdag in L1mburg Centraal: Boorstelling valt in sinkhole in Kerkrade, oud goud levert steeds meer geld op, 'de arbeidsmarkt gaat volgens het UWV niet snel beter worden' en meer Limburgs nieuws...

Boorstelling valt in sinkhole in Kerkrade
Bij de werkzaamheden aan een grondverzakking in Kerkrade is een boorstelling weggezakt. Daarbij is een bouwvakker gewond geraakt. Het zinkgat ontstond afgelopen donderdag door een ingezakte oude mijnschacht. De boorstelling stond op de Franciscanerstraat om onderzoek te doen naar het gat. De brandweer werd rond dinsdagmiddag rond 12:50 uur opgeroepen vanwege een beknelling. Een bouwvakker raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de brandweer is het ongeval niet veroorzaakt door verdere verzakking van de grond. Een verslaggever ter plekke sprak met getuigen van het ongeval. Zij betwisten de reactie van de brandweer.

Bekijk hier de hele reportage

UWV: arbeidsmarkt gaat niet snel beter worden
Het aantal werklozen in Limburg is gestaag aan het oplopen. De laatste officiële cijfers zijn van begin april, toen waren er zo'n 20.000 werklozen, ruim 3,5 procent van de Limburgse beroepsbevolking. Inmiddels is dat getal wat hoger, maar lang niet zo erg als het zwartste scenario waar ze bij uitkeringsinstantie UWV van uitgingen, namelijk 50.000 werklozen, bijna 10 procent van de Limburgse beroepsbevolking. Maar hoe gaat het verder? Aan tafel, Tof Thissen, directeur van UWV Werkbedrijf,

Bekijk hier de hele reportage

Oud goud levert steeds meer geld op
Goud was nog nooit zo duur als nu. De prijs bereikte deze week een record van zo'n 53.000 euro per kilo. De goudprijs zit al maanden in de lift en dat merken ook goudinkopers, Ze hebben zo'n 10 tot 20 procent meer aanloop dan normaal.

Bekijk hier de hele reportage

Kort geding tussen Westerhof en Bonfrère
Voor de rechtbank in Arnhem diende een kort geding wegens smaad tegen Jo Bonfrère, oud-MVV'er en voormalig bondscoach van Nigeria. De zaak werd aangespannen door Clemens Westerhof, zijn voormalige trainer bij MVV en ook oud-bondscoach van Nigeria. De twee zijn al jaren gebrouilleerd. Bonfrère beweert dat Westerhof het duel tegen Italië van het WK 1994, heeft verkocht. Westerhof eist rectificatie.

Bekijk hier de hele reportage

Rapper Jerlonny verdachte in liquidatieproces advocaat Wiersum
Jerlonny P. is zijn naam. 23 jaar uit Brunssum. Woensdag staat hij voor de rechter voor zijn aandeel in het liquidatieproces rondom advocaat Derk Wiersum. Die werd in september voor jaar doodgeschoten. Wiersum was de advocaat van de kroongetuige in het grote proces rondom Ridouan Taghi. Jerlonny P wordt ervan verdacht een aandeel in die moord te hebben gehad. Maar wie is hij en hoe raakt hij verzeild in één van de grootste rechtszaken die er op dit moment lopen in Nederland?

Bekijk hier de hele reportage

Route Regio op pad in Stevensweert
Zeven weken lang maken wij onder de noemer 'Route Regio' in L1mburg Centraal dagelijks reportages uit verschillende plekken in Limburg. Vandaag gaat verslaggever Ruud van Broekhoven in Stevensweert op zoek naar zomerse verhalen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen