Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Amerikaanse veteraan (97) bezoekt school

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 18:23

Limburgse agenten vaak slachtoffer van geweld of belediging, proloog Boels Ladies Tour in Sittard, zwarte veteraan Matthew Brown bezoekt Brunssum, Venrayse zwemt Kanaal over en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Limburgse agenten vaak slachtoffer van geweld of belediging
Limburgse agenten krijgen veel voor hun kiezen. Volgens cijfers van de politie zijn agenten in onze provincie relatief vaak slachtoffer van geweld of belediging in vergelijking met elders in het land. In de eerste zes maanden van dit jaar werd in totaal bijna 500 keer melding gemaakt door Limburgse agenten. Dat komt uit op 4,4 meldingen per 1000 inwoners. Alleen in de regio's Den Haag en Rotterdam ligt het iets hoger. 4,5 meldingen per 1000 inwoners.

Bekijk hier de hele reportage

Misbruik door opa: 'Getekend voor het leven'
De twee zusjes die misbruikt werden door hun opa zijn getekend voor het leven. Dat zei een van de meiden vandaag in de rechtbank. Het Openbaar Ministerie eiste twee maanden gevangenisstraf tegen de opa die zijn kleindochters van toen 6 en 15 jaar heeft misbruikt. De opa is nu 75 jaar, hij was niet aanwezig in de rechtbank. Maar de oudste kleindochter nam toch het woord. Justitie eist 10 maanden celstraf waarvan 8 voorwaardelijk.

Bekijk hier de hele reportage

De anticonceptiecamper trekt door Limburg
Als je het hebt over onbedoelde zwangerschappen en geslachtsziekten gaan bij studenten alle alarmbellen af. Vooral in Zuid-Limburg zijn jongens en meiden onvoorzichtig. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Studenten gaan een nieuwe fase van hun leven in, met alle vrijheden en risico's die daarbij horen. Daarom rijdt een anticonceptiecamper langs verschillende steden om jonge studenten op het hart te drukken dat het toch verstandig is om het veilig te doen. Vanmiddag stopte de camper in Heerlen, bij het Vista College.

Bekijk hier de hele reportage

Babs (10) heeft Gilles de la Tourette
Het is niet gemakkelijk als je met het syndroom van Gilles de la Tourette door het leven moet. Tics beheersen je leven en dat van mensen om je heen. Zeker als je pas 10 jaar bent. Babs Beerens uit Born kan daar over meepraten. Vier jaar geleden, toen ze zes jaar was, werd ontdekt dat zij Gilles de la Tourette heeft, en toch leeft ze gewoon het leven van een tienjarig meisje.

Bekijk hier de hele reportage

Proloog Boels Ladies Tour in Sittard
De absolute Nederlandse top, en daarmee ook de wereldtop, staat aan de start van de Boels Ladies Tour. De Nederlandse etappekoers voor vrouwen startte vanmiddag met een proloog op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard, met één grote favoriete, de wereldkampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten.

Bekijk hier de hele reportage

Zwarte veteraan Matthew Brown bezoekt Brunssum
Nederland viert de komende tijd massaal de bevrijding van 75 jaar geleden. Volgende week donderdag is de dag dat de allereerste geallieerden bij Mesch ons land binnenkwamen. Dus worden de weinige bevrijders van toen die nog in leven zijn nog één keer in het zonnetje gezet. Een van hen is Matthew Brown. Hij is 97 jaar en een van de weinige zwarte soldaten die aan het einde van de oorlog meevochten tegen de Duitsers omdat er te veel blanke Amerikanen waren gesneuveld. Hij bezocht vanmiddag de internationale school in Brunssum om daar met de kinderen te kunnen praten over oorlog, vrede en alle gruwelijkheden van de strijd op het slagveld.

Bekijk hier de hele reportage

Vier Limburgse voetbalclubs zagen 88 voetballers komen of zien gaan
Vannacht is de transferwindow gesloten en de cijfers in Nederland schieten door het plafond. Sterker nog, in Nederland werd een record aantal deals gesloten. In totaal 670 transfers in ons land. De vier Limburgse voetbalclubs hebben 88 voetballers zien komen of zien gaan. Daarnaast hebben alle vier de clubs een nieuwe trainer.

Bekijk hier de hele reportage

Lisa Dreessens uit Venray zwemt Kanaal over
Het is gelukt. Een barre tocht van Engeland naar Frankrijk, zwemmend. Lisa Dreessens uit Venray heeft de uitdaging van haar leven volbracht. De 27-jarige Limburgse had ruim 10 uur nodig voor de oversteek van het Engelse Dover naar het Franse vasteland, vlakbij Calais.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen