Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Ambulancepersoneel wacht op vesten

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 18:54

Donderdag in L1mburg Centraal: ambulancepersoneel kan niet wachten op kogelvrije vesten, nieuwe Bib Gourmand-restaurants en feest in de verzorgingstehuizen.

Bekijk hier de volledige uitzending.

Ambulancepersoneel kan niet wachten op vesten
Ambulancepersoneel in Limburg kan niet wachten tot ze de kogel- en steekwerende vesten krijgen. Het aantal gevallen van geweld tegen hulpverleners stijgt nog altijd, vorig jaar waren er landelijk zo'n vijfhonderd meldingen. En ook de dreiging van terreur zorgt voor extra alertheid bij hulpdiensten. Suna Soysuren vanuit de ambulancepost Herten-Roermond.

Bekijk hier de hele reportage

Limburg vier Bib Gourmand-restaurants rijker
Waar kun je voor maximaal 37 euro een kwalitatief hoogwaardig 3 gangen diner eten? Langs die meetlat worden de zogenoemde Bib Gourmand-restaurants gelegd. Vorig jaar had Limburg er dertien. Dit jaar zijn er vier bijgekomen.

Bekijk hier de hele reportage

De immens grote nieuwbouw van Nunhems Zaden
De nieuwbouw van Nunhems Zaden in Nunhem is negen voetbalvelden groot: 36 kassen en een centraal gebouw. In de toekomst moeten er zaden voor komkommers en augurken worden geteeld én getest. De omvang van de investering: 50 miljoen euro.

Bekijk hier de hele reportage

Virtueel racen in Kerkrade
Altijd al eens in de huid van Max Verstappen willen kruipen? De meest realistische manier om te ervaren hoe het is om in een Formule-1 auto te zitten is in een simulator. Bij een bedrijf in Kerkrade staan er twaalf. In dit soort simulatoren worden onder andere echte coureurs getraind. En wie denkt dat dat racen op de computer appeltje-eitje is, die komt bedrogen uit.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer interesse in Eerste Wereldoorlog
Als we het in Nederland over de oorlog hebben, dan bedoelen we eigenlijk altijd de Tweede Wereldoorlog. Hoe anders is dat in de omringende landen. Daar spreekt de Eerste Wereldoorlog nog altijd tot de verbeelding. Zondag is het 100 jaar geleden dat de strijd gestaakt werd. De afgelopen tijd leidde die herdenking ook aan onze kant van de grens tot meer belangstelling.

Bekijk hier de hele reportage

Feest in de verzorgingstehuizen
Een verrassing voor verzorgingshuizen in Limburg. De organisatie van de11devande11de, de Sjeng Kraft Kompenei, brengt de vastelaovend naar de verzorgingstehuizen. 44 verzorgingstehuizen krijgen een cheque van de stichting om het komend seizoen een vastelaovesmiddag te organiseren.

Bekijk hier de hele reportage

De Toddezèk moeten seizoensopening laten schieten
Slecht nieuws voor de Toddezèk uit Grubbenvorst. Door complicaties na een staaroperatie bij René Verschueren mist de groep de opening van het carnavalsseizoen komende zondag. Niet alleen op het Vrijthof in Maastricht maar ook in Venlo, Roermond, Beringe en Overloon. Een flinke domper natuurlijk voor de Toddezèk. Verslaggever Julian Buijzen ging op ziekenbezoek bij René Verschueren.

Bekijk hier de hele reportage

Straatnamen lastig te spellen in Venlo
Het spellen van een straatnaam wil nog weleens een probleem opleveren. Maar in Venlo is zelfs diegene die de gemeentelijke straatnaamborden drukt, geregeld in de war. Met tikfouten tot gevolg.

Bekijk hier de hele reportage

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen