Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Algoritmes in strijd hart- en vaatziekten

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 18:32

Donderdag in L1mburg Centraal: Ziekenhuis Maastricht gaat samenwerken met Microsoft India, ontslagen en reorganisatie bij Bisdom Roermond, Wereldarmoededag, 65 keer de Camerig op en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Ziekenhuis Maastricht gaat samenwerken met Microsoft India
Binnen nu en drie jaar moet het aantal hart- en vaatziekten in Limburg flink omlaag. Dat is het doel van een samenwerking tussen het Maastrichts Universitair Medisch Centrum en onder meer Microsoft. Het ziekenhuis gaat samen met het softwarebedrijf een computerprogramma ontwikkelen en testen. Daarmee kunnen hartpatiënten een op maat gesneden advies krijgen, waardoor het aantal zieken fors omlaag kan. In Limburg zijn er zo'n 100.000 mensen die kampen met hart- en vaatziekten.

Bekijk hier de hele reportage

Ontslagen en reorganisatie bij Bisdom Roermond
Het Bisdom Roermond gaat kantoorpersoneel ontslaan. Dat heeft te maken met een ingrijpende reorganisatie. In totaal is voor 14 mensen volledig of gedeeltelijk ontslag aangevraagd. Zij hebben dat donderdag te horen gekregen. Aanleiding voor de reorganisatie is het tekort van 1,3 miljoen euro op de begroting dit jaar. Zonder maatregelen loopt dat tekort de komende jaren met soortgelijke bedragen op.

Bekijk hier de hele reportage

Internationale dag voor de uitroeiing van armoede
Ondanks alle luxe en welvaart in ons land zijn er nog steeds veel mensen die in armoede leven. Donderdag, op wereldarmoededag, wordt aandacht gevraagd voor hun situatie. Vaak komen ze daarin terecht door een echtscheiding, baanverlies of ongeluk. In Horst aan de Maas is de stichting His Hope er om deze mensen weer perspectief en hoop te bieden. Moeder en dochter Steegs proberen elkaar en anderen daar te helpen en spreken openhartig over hun eigen situatie.

Bekijk hier de hele reportage

65 keer de Camerig op, lukt dat?
Gaat het hem lukken? Beroepsmilitair Maarten Cox, sinds woensdagmiddag bezig met een enorme uithoudingsproef. 65 keer beklimt hij de Camerig en dat is zo'n 2,4 kilometer per keer bergop. Voor het goede doel, de Invictus Games, spelen voor getraumatiseerde militairen, volgend jaar in Den Haag.

Bekijk hier de hele reportage

Zonne-auto TU Delft in de as
Ze hadden de winst voor het grijpen, maar toen sloeg het noodlot toe. De zonne-auto van het Nederlandse studententeam in de Solar Challenge in Australië is in vlammen opgegaan. Grote teleurstelling bij het team met daarin ook Kasper Sijmons uit Bunde.

Bekijk hier de hele reportage

Twee meter lange Limburgse volleyballer gaat voor Tokio 2020
In de aanloop naar Olympische Spelen in Tokio volgend jaar portretteren we Limburgse deelnemers. Donderdag stellen we de camera op exact twee meter hoogte, want zo lang is volleyballer Tim Smit.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen