Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Abrupt einde aan Spelen voor Schuurs

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 18:38

Demi Schuurs uitgeschakeld in Tokio, grote saamhorigheid onder Valkenburgse ondernemers, kogelstootster Boekelman mist Tokio door blessure en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Demi Schuurs uitgeschakeld in Tokio
Tennisster Demi Schuurs heeft, samen met haar dubbelpartner Kiki Bertens, de tweede partij verloren van een Russisch duo. Dat betekent een onverwacht en abrupt einde aan de Olympische Spelen voor Schuurs. Het hele Nederlandse tennisteam trekt zich namelijk terug, omdat Jean-Julien Rojer positief test op corona.

Bekijk hier de hele reportage

Ondernemers Valkenburg ondersteunen elkaar
Met de ellende en de misère kwam in Valkenburg ook de saamhorigheid. Spontaan helpen ondernemers elkaar met koffie, maaltijden, of met het draaien van de was. Nicole en Chantal maken sinds de overstroming iedere middag een ronde door het centrum langs de gedupeerde lotgenoten.

Bekijk hier de hele reportage

Overweg Grubbenvorst dicht voor gemotoriseerd verkeer
De spoorwegovergang in de bossen van Grubbenvorst is sinds dit weekend niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Vooral vrachtwagens maakten nog wel eens gebruik van de binnenweg om bij de fruitveiling te komen. Maar omdat de weg smal is, levert dat regelmatig gevaarlijke situaties op. Met als klap op de vuurpijl, een aanrijding tussen een vrachtwagen en een trein, begin dit jaar.

Bekijk hier de hele reportage

Kogelstootster Boekelman mist Tokio door blessure
Ze reeg de ene overwinning na de andere aan elkaar, totdat ze een paar jaar geleden haar achillespees afscheurde. Kogelstootster Melissa Boekelman ging niet bij de pakken neerzitten maar focuste zich op de Olympische Spelen in Tokio. Na een jaar revalideren en keihard trainen stond ze er weer. Maar in maart dit jaar zag ze haar olympische droom uiteenspatten toen ze de achillespees van haar andere voet scheurde.

Bekijk hier de hele reportage

Linette is wilde boerin in Afferden
Een graanbad, je rug laten kietelen met gerst, of lopen door een graanveld. Het werkt ontspannend en zelfs een beetje erotiserend. Dat vindt althans Linette Mak uit Afferden. Zij noemt zichzelf 'De Wilde Boerin'. Als gedragswetenschapper probeert ze via interactieve workshops de relatie tussen voedsel, ontspanning en seksuele gezondheid te ontdekken. Daarom organiseerde ze dit weekend voor de allereerste keer een graanvoelerij.

Bekijk hier de hele reportage

Week van de Limburgse Popmuziek afgetrapt
Deze hele week staat in het teken van de Limburgse popmuziek. Limburgse artiesten treden op op bijzondere locaties in de provincie.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen