Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 18:35

Dinsdag in L1mburg Centraal: er komt snel een einde aan onbewaakte spoorwegovergangen, sterrenchefs koken voor de Voedselbank, Sylvie rent 100 kilometer, klanten bij apotheek steeds vaker agressief en meer Limburgs nieuws...

Snel einde aan onbewaakte spoorwegovergangen
Onbewaakte spoorwegovergangen - over 5 jaar behoren ze tot het verleden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Voor de hele operatie trekt ze 64 miljoen euro uit. Het kabinet wil dat de aanpak wordt versneld, naar aanleiding van een filmpje van ProRail uit Geleen. Een fietser ontsnapte daar ternauwernood aan een intercity. Volgens de spoorbeheerder geen uitzondering. In onze provincie zijn er acht onbeveiligde spoorwegovergangen op openbare wegen.

Bekijk hier de reportage

Sterrenchefs koken voor de Voedselbank
Sterrenchefs die belangeloos koken voor de Voedselbank. Dat gebeurde in de Hotel Management School Maastricht, waar zich tweehonderd gasten voor hadden ingeschreven. De avond was tevens de afsluiting van La Saison Culinaire, dat Limburgse streekproducten promoot.

Bekijk hier de reportage

Reddingsactie voor vissen in vijver in Echt
Dinsdagochtend zijn verschillende vissers begonnen met het vangen van de vissen in een grote vijver in het natuurgebied De Doort in Echt. Eerder werd al bekend dat de dieren moeten verhuizen, omdat door de aanhoudende droogte deze vijver in het gebied kan droogvallen. Het is een preventieve maatregel.

Bekijk hier de reportage

Vakantiepark uit topsegment ligt in Maastricht
Het is een van de meest exclusieve vakantieparken van Nederland. Met honderden luxe woningen en een hotel met op de bovenste verdieping een restaurant. Het ligt in Maastricht.

Bekijk hier de reportage

Sylvie rent 100 kilometer over onverharde paden
Een marathon - 42 kilometer - is voor een aantal hardloopgekken niet ver genoeg. Het kan nog veel gekker. Sylvie Houbiers uit Eijsden bereidt zich voor tocht van maar liefst honderd kilometer. Haar leven bestaat de komende maanden enkel uit werken en hardlopen. Sylvie is 44 jaar en gegrepen door het hardloopvirus. Ze liep al een aantal marathons, maar de trainingskilometers worden nu opgevoerd. Dag in dag uit hardlopen om volgend jaar de helse tocht door de Voerstreek te maken. 100 kilometer over onverharde paden, en het gaat op en af.

Bekijk hier de reportage

Klanten bij apotheek steeds vaker agressief
Apothekers blijken steeds vaker te maken te hebben met agressieve klanten. Die beklagen zich omdat er een tekort is aan medicijnen of omdat ze soms een ander merk medicijnen krijgen dan ze gewend zijn.

Bekijk hier de reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen