Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 18:35

Dinsdag in L1mburg Centraal: er komt snel een einde aan onbewaakte spoorwegovergangen, sterrenchefs koken voor de Voedselbank, Sylvie rent 100 kilometer, klanten bij apotheek steeds vaker agressief en meer Limburgs nieuws...

Snel einde aan onbewaakte spoorwegovergangen
Onbewaakte spoorwegovergangen - over 5 jaar behoren ze tot het verleden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Voor de hele operatie trekt ze 64 miljoen euro uit. Het kabinet wil dat de aanpak wordt versneld, naar aanleiding van een filmpje van ProRail uit Geleen. Een fietser ontsnapte daar ternauwernood aan een intercity. Volgens de spoorbeheerder geen uitzondering. In onze provincie zijn er acht onbeveiligde spoorwegovergangen op openbare wegen.

Bekijk hier de reportage

Sterrenchefs koken voor de Voedselbank
Sterrenchefs die belangeloos koken voor de Voedselbank. Dat gebeurde in de Hotel Management School Maastricht, waar zich tweehonderd gasten voor hadden ingeschreven. De avond was tevens de afsluiting van La Saison Culinaire, dat Limburgse streekproducten promoot.

Bekijk hier de reportage

Reddingsactie voor vissen in vijver in Echt
Dinsdagochtend zijn verschillende vissers begonnen met het vangen van de vissen in een grote vijver in het natuurgebied De Doort in Echt. Eerder werd al bekend dat de dieren moeten verhuizen, omdat door de aanhoudende droogte deze vijver in het gebied kan droogvallen. Het is een preventieve maatregel.

Bekijk hier de reportage

Vakantiepark uit topsegment ligt in Maastricht
Het is een van de meest exclusieve vakantieparken van Nederland. Met honderden luxe woningen en een hotel met op de bovenste verdieping een restaurant. Het ligt in Maastricht.

Bekijk hier de reportage

Sylvie rent 100 kilometer over onverharde paden
Een marathon - 42 kilometer - is voor een aantal hardloopgekken niet ver genoeg. Het kan nog veel gekker. Sylvie Houbiers uit Eijsden bereidt zich voor tocht van maar liefst honderd kilometer. Haar leven bestaat de komende maanden enkel uit werken en hardlopen. Sylvie is 44 jaar en gegrepen door het hardloopvirus. Ze liep al een aantal marathons, maar de trainingskilometers worden nu opgevoerd. Dag in dag uit hardlopen om volgend jaar de helse tocht door de Voerstreek te maken. 100 kilometer over onverharde paden, en het gaat op en af.

Bekijk hier de reportage

Klanten bij apotheek steeds vaker agressief
Apothekers blijken steeds vaker te maken te hebben met agressieve klanten. Die beklagen zich omdat er een tekort is aan medicijnen of omdat ze soms een ander merk medicijnen krijgen dan ze gewend zijn.

Bekijk hier de reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen