Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 18:35

Dinsdag in L1mburg Centraal: er komt snel een einde aan onbewaakte spoorwegovergangen, sterrenchefs koken voor de Voedselbank, Sylvie rent 100 kilometer, klanten bij apotheek steeds vaker agressief en meer Limburgs nieuws...

Snel einde aan onbewaakte spoorwegovergangen
Onbewaakte spoorwegovergangen - over 5 jaar behoren ze tot het verleden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Voor de hele operatie trekt ze 64 miljoen euro uit. Het kabinet wil dat de aanpak wordt versneld, naar aanleiding van een filmpje van ProRail uit Geleen. Een fietser ontsnapte daar ternauwernood aan een intercity. Volgens de spoorbeheerder geen uitzondering. In onze provincie zijn er acht onbeveiligde spoorwegovergangen op openbare wegen.

Bekijk hier de reportage

Sterrenchefs koken voor de Voedselbank
Sterrenchefs die belangeloos koken voor de Voedselbank. Dat gebeurde in de Hotel Management School Maastricht, waar zich tweehonderd gasten voor hadden ingeschreven. De avond was tevens de afsluiting van La Saison Culinaire, dat Limburgse streekproducten promoot.

Bekijk hier de reportage

Reddingsactie voor vissen in vijver in Echt
Dinsdagochtend zijn verschillende vissers begonnen met het vangen van de vissen in een grote vijver in het natuurgebied De Doort in Echt. Eerder werd al bekend dat de dieren moeten verhuizen, omdat door de aanhoudende droogte deze vijver in het gebied kan droogvallen. Het is een preventieve maatregel.

Bekijk hier de reportage

Vakantiepark uit topsegment ligt in Maastricht
Het is een van de meest exclusieve vakantieparken van Nederland. Met honderden luxe woningen en een hotel met op de bovenste verdieping een restaurant. Het ligt in Maastricht.

Bekijk hier de reportage

Sylvie rent 100 kilometer over onverharde paden
Een marathon - 42 kilometer - is voor een aantal hardloopgekken niet ver genoeg. Het kan nog veel gekker. Sylvie Houbiers uit Eijsden bereidt zich voor tocht van maar liefst honderd kilometer. Haar leven bestaat de komende maanden enkel uit werken en hardlopen. Sylvie is 44 jaar en gegrepen door het hardloopvirus. Ze liep al een aantal marathons, maar de trainingskilometers worden nu opgevoerd. Dag in dag uit hardlopen om volgend jaar de helse tocht door de Voerstreek te maken. 100 kilometer over onverharde paden, en het gaat op en af.

Bekijk hier de reportage

Klanten bij apotheek steeds vaker agressief
Apothekers blijken steeds vaker te maken te hebben met agressieve klanten. Die beklagen zich omdat er een tekort is aan medicijnen of omdat ze soms een ander merk medicijnen krijgen dan ze gewend zijn.

Bekijk hier de reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen