Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: aanpak onbewaakte spoorwegovergangen

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 18:35

Dinsdag in L1mburg Centraal: er komt snel een einde aan onbewaakte spoorwegovergangen, sterrenchefs koken voor de Voedselbank, Sylvie rent 100 kilometer, klanten bij apotheek steeds vaker agressief en meer Limburgs nieuws...

Snel einde aan onbewaakte spoorwegovergangen
Onbewaakte spoorwegovergangen - over 5 jaar behoren ze tot het verleden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Voor de hele operatie trekt ze 64 miljoen euro uit. Het kabinet wil dat de aanpak wordt versneld, naar aanleiding van een filmpje van ProRail uit Geleen. Een fietser ontsnapte daar ternauwernood aan een intercity. Volgens de spoorbeheerder geen uitzondering. In onze provincie zijn er acht onbeveiligde spoorwegovergangen op openbare wegen.

Bekijk hier de reportage

Sterrenchefs koken voor de Voedselbank
Sterrenchefs die belangeloos koken voor de Voedselbank. Dat gebeurde in de Hotel Management School Maastricht, waar zich tweehonderd gasten voor hadden ingeschreven. De avond was tevens de afsluiting van La Saison Culinaire, dat Limburgse streekproducten promoot.

Bekijk hier de reportage

Reddingsactie voor vissen in vijver in Echt
Dinsdagochtend zijn verschillende vissers begonnen met het vangen van de vissen in een grote vijver in het natuurgebied De Doort in Echt. Eerder werd al bekend dat de dieren moeten verhuizen, omdat door de aanhoudende droogte deze vijver in het gebied kan droogvallen. Het is een preventieve maatregel.

Bekijk hier de reportage

Vakantiepark uit topsegment ligt in Maastricht
Het is een van de meest exclusieve vakantieparken van Nederland. Met honderden luxe woningen en een hotel met op de bovenste verdieping een restaurant. Het ligt in Maastricht.

Bekijk hier de reportage

Sylvie rent 100 kilometer over onverharde paden
Een marathon - 42 kilometer - is voor een aantal hardloopgekken niet ver genoeg. Het kan nog veel gekker. Sylvie Houbiers uit Eijsden bereidt zich voor tocht van maar liefst honderd kilometer. Haar leven bestaat de komende maanden enkel uit werken en hardlopen. Sylvie is 44 jaar en gegrepen door het hardloopvirus. Ze liep al een aantal marathons, maar de trainingskilometers worden nu opgevoerd. Dag in dag uit hardlopen om volgend jaar de helse tocht door de Voerstreek te maken. 100 kilometer over onverharde paden, en het gaat op en af.

Bekijk hier de reportage

Klanten bij apotheek steeds vaker agressief
Apothekers blijken steeds vaker te maken te hebben met agressieve klanten. Die beklagen zich omdat er een tekort is aan medicijnen of omdat ze soms een ander merk medicijnen krijgen dan ze gewend zijn.

Bekijk hier de reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen