Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: aan de vooravond van Vastelaovend

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 18:46

Vrijdag in L1mburg Centraal: aan de vooravond van de Boètezitting, nationale complimentendag en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Hoe nu verder in Heerlen?
Crisis in Heerlen nadat Ralf Krewinkel donderdagavond zijn ontslag als burgemeester heeft ingediend. Die crisis voltrok zich in een oogwenk. Eerst was daar het nieuws dat Krewinkel gesolliciteerd had naar de functie van burgemeester in Kerkrade, vervolgens was daar de verbaasdheid en boosheid van de raad en niet veel later hield hij de eer aan zichzelf. Roemer blijft voorlopig als vervanger. Maar dat is een tijdelijke oplossing. Hoe nu verder in Heerlen?

Bekijk hier de hele reportage

Gouverneur: Kritiek rond 'Krewinkelgedoe' onterecht
Gouverneur Theo Bovens schuift aan. Hij vindt het onterecht dat er kritiek is op hem en burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen, over de sollicitatie van die laatste naar de ambtsketen van Kerkrade. Volgens Bovens is er geen twijfel aan de loyaliteit van Krewinkel aan Heerlen, ook al solliciteerde die tijdens zijn ziekteverlof voor dezelfde post in Kerkrade.

Bekijk hier de hele reportage

Alcoholblaastesten bij scholierencarnaval Roermond
Het lijkt onnodig, een alcoholtest bij minderjarigen, maar dat blijkt niet het geval. Want vele scholieren op de Sjaolefestatie in Roermond bleken toch een glaasje of meer gedronken te hebben. Scholieren, carnaval en alcohol zouden eigenlijk niet samen moeten gaan. Maar toch gaat het te vaak mis. Daarom werden er steekproeven gehouden met alcohol-blaastesten.

Bekijk hier de hele reportage

Scholieren trappen vastelaovend af met nachtelijke voettocht
Het is een traditie die al meer dan tien jaar bestaat. Scholieren die 's ochtends vroeg te voet naar het Bouwens van der Boijecollege in Panningen lopen. Als aftrap voor de vasteloavend. Ook dit keer begon de tocht in het donker.

Bekijk hier de hele reportage

Is de Zoepkoel klaar voor de Boètezitting?
Zaterdag is het zover, op de Oude Markt in Venlo. De Boetegewoeëne Boètezitting. De vastelaovesaftrap voor Limburg in de Zoepkoel. Vrijdag werden de laatste voorbereidingen getroffen.

Bekijk hier de hele reportage

Wil Boessen, Limburgse trainer bij Den Bosch
Vastelaovend of niet, vrijdagavond wordt er gewoon gevoetbald in de KKDivisie. Roda thuis tegen bijna-kampioen Twente en MVV speelt uit bij de Eagles. Wij gingen langs in Oeteldonk, ofwel Den Bosch, daar waar Limburger Wil Boessen de scepter zwaait. Voormalig koploper, maar de ploeg zakte wat weg. Desalniettemin tijd om eens te praten met trainer Boessen.

Bekijk hier de hele reportage

Nationale complimentendag, dus ook in Limburg
Wat zie je er leuk uit! Wat een goed idee of bedankt voor je hulp altijd! Heb je zoiets vrijdag gehoord, op nationale complimentendag? Hoe ga je met complimenten om? We gingen de straat op en onderzochten dat.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen