Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 40 jaar Janse Bagge Bend

Geplaatst opwoensdag 7 augustus 2019 - 18:35

Woensdag in L1mburg Centraal: Entreeprijzen van veel pretparken fors gestegen, huldiging geletruidrager Mike Teunissen, zomerkamp bisdom in Wellerlooi, de Janse Bagge Bend en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Limburgse pretparken steeds duurder
Een dagje met het gezin naar een attractiepark, het kost je al gauw een rib uit je lijf. Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde vandaag dat de entreeprijzen bij de meeste pretparken met 10 tot 20 procent gestegen zijn ten opzichte van 5 jaar geleden. Ook in Limburg zie je aanzienlijke verschillen bij de grootste attractieparken.

Bekijk hier de hele reportage

Nog voor de huldiging van Mike Teunissen
Hij was een van de smaakmakers van de Tour de France. De eerste Nederlandse geletruidrager in 30 jaar, etappewinnaar. Ook na de Tour gooide hij hoge ogen in de criteriums, Mike Teunissen. Hij wordt vanavond gehuldigd in zijn woonplaats Ysselsteyn.

Bekijk hier de hele reportage

Zomerkamp met de bisschop
Je hebt zomerkampen in allerlei soorten en maten: ponykampen, zeilkampen, kampen van de scouting of het voetbal. Maar er zijn ook jongerenkampen van bisdom Roermond. Al tientallen jaren lang bestaan ze. Jongens van 7 tot met 12 jaar zijn deze week bij elkaar in Wellerlooi en vandaag kregen ze bezoek van de bisschop.

Bekijk hier de hele reportage

Heuvelland4daagse
Het kleine broertje van de Nijmeegse Vierdaagse is de Heuvelland4daagse. Ook vier dagen wandelen, maar volgens de deelnemers en de organisatie stukken ontspannender, nog gezelliger en nog mooier dan in Nijmegen. Morgen gaat de vierdaagse weer van start.

Bekijk hier de hele reportage

Veertig jaar Janse Bagge Bend
Al veertig jaar bevolkt de Janse Bagge Bend de podia van theaters, feesttenten, een hele rits festivals. Ze stonden op Pinkpop en haalden de Top-40 met dialectmuziek. In hun jubileumjaar presenteert de band een nieuwe cd en komt er een reeks optredens, beginnend in Valkenburg. Aan tafel Henk Steijvers en Ton Meisen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen