Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 24-uurs staking treft MUMC+

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 18:14

Koningspaar viert Koningsdag 2022 in Maastricht, medewerkers MUMC+ leggen werk 24 uur neer, MVV verliest met 3-1 van Jong Ajax en meer Limburgs nieuws.

Koningsdag 2022 alsnog in Maastricht
Maastricht krijgt alsnog zijn Koningsdag. Volgend jaar op 27 april bezoekt de koning met familie de Limburgse hoofdstad. In 2020 zou de viering van Koningsdag in Maastricht plaatsvinden. Maar door de coronamaatregelen kon het bezoek toen niet doorgaan. De draaiboeken voor het feest werden op de plank gelegd en kunnen nu dus weer afgestoft worden. Thema de vorige keer was: Leef Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Geen QR-code na heftige reactie op coronavaccin
Het coronatoegangsbewijs is inzet in een kort geding. Sinds afgelopen weekend leidt de verplichte QR-code al tot discussie, vooral bij mensen die bewust geen vaccinatie willen. Er zijn ook mensen die wel een coronatoegangsbewijs willen, maar het simpelweg niet kunnen krijgen. Renate Frins uit Eygelshoven bijvoorbeeld. Zij kreeg zo'n heftige bijwerkingen na de eerste vaccinatie, dat haar de tweede inenting is afgeraden. Renate heeft nu géén QR-code en dus komt ze nergens binnen.

Bekijk hier de hele reportage

Man die vastzit wegens dood vrouw vermoordde vorige partner
Het ongeloof in Grevenbicht was maandag groot na de vondst van een dode vrouw zondagavond laat in haar woning. De partner van de 73-jarige vrouw zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Inmiddels is bekend dat de man eind jaren '90 veroordeeld is voor het doden van zijn toenmalige vrouw in Venray.

Bekijk hier de hele reportage

Medewerkers MUMC+ leggen werk 24 uur neer
Meer handen aan het bed, meer aandacht voor patiënten, meer loon en een lagere werkdruk. Dat is de inzet van de staking in het Maastrichtse ziekenhuis in een notendop. Medewerkers van 31 afdelingen hebben het werk vanochtend voor 24 uur neergelegd. Planbare zorg wordt uitgesteld, spoedeisende hulp blijft beschikbaar. De kwaliteit van de zorg is flink achteruit gegaan, stelt verpleegkundige Lilian Moermans, die al ruim 30 jaar in het MUMC+ werkt.

Bekijk hier de hele reportage

MVV verliest met 3-1 van Jong Ajax
MVV Maastricht had goede papieren om in de komende wedstrijden de eerste periodetitel te pakken. Maar dan moest er wel gewonnen worden van Jong Ajax. En dat bleek een brug te ver. Op sportpark De Toekomst verloor MVV met 3-1 van de talenten van Ajax.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen