Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 24 jaar cel en tbs geëist tegen Thijs H.

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 18:38

Dinsdag in L1mburg Centraal: Eerste vakantievlucht vanaf vliegveld Beek, Huub maakt weer rondjes door de Kollenberg en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Tbs en 24 jaar cel geëist tegen Thijs H.
Als het aan justitie ligt, gaat Thijs H. 24 jaar de cel in en krijgt hij tbs. De 28-jarige student uit Treebeek stak in mei 2019 drie mensen dood: een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssummerheide. 24 jaar cel en behandeling is de enige passende straf, vindt justitie.

Bekijk hier de hele reportage

Advocaat nabestaanden over strafeis Thijs H.
Aan tafel de advocaat van de nabestaanden van de Limburgse slachtoffers van Thijs H., Phil Boonen. Wat vinden zijn cliënten van de eis van 24 jaar celstraf en tbs voor Thijs H.?

Bekijk hier de hele reportage

Huub maakt weer rondjes door de Kollenberg
De wereld ziet er weer een stuk rooskleuriger uit voor de 92-jarige Huub Hagenaars. Hij woont in zorgcentrum De Kollenberg in Sittard, dat vanwege corona de deuren lang gesloten moest houden. Ruim anderhalve maand geleden waren wij erbij toen hij zijn dochter en achterkleinkinderen na acht weken weer eens zag. Door de maatregelen zat er verplicht glas tussen hem en zijn familie. Inmiddels lacht het leven Huub weer toe. Want het is allemaal weer een beetje normaal geworden. We bezochten hem tijdens zijn vast rondje langs het klooster op De Kollenberg in Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste vakantiegangers vertrokken van Maastricht Aachen Airport
De eerste vakantiegangers vertrekken weer van Maastricht Aachen Airport. Sinds het begin van de coronacrisis lagen vakantievluchten helemaal stil, tot nu.

Bekijk hier de hele reportage

Topvoetballer Xavier Mbuyamba tussen Barcelona en Rothem
Het grote Barcelona-talent uit Maastricht, Xavier Mbuyamba is even terug in zijn geboortestreek. Ver van stadion 'Camp Nou' werkt hij aan zijn conditie om na de verplichte coronapauze weer te kunnen presteren. Maar het is nogal een contrast: van het biljartlaken van Barcelona naar het kunstgrasveld van amateurclub RVU in Rothem.

Bekijk hier de hele reportage

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen