Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mbo Top 100 heeft eigen tegel in 'Walk of fame' bij L1

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 13:32

Voor het pand van L1 is woensdag een herinneringstegel onthuld. Het radioprogramma L1mbo Top 100 bestaat 25 jaar.

Sinds 1997 zendt L1 en voorganger Omroep Limburg op Hemelvaartsdag de L1mbo Top 100 uit.

Video L1

Onthulling
De tegel werd onthuld door de zangers Beppie Kraft, Martin Hurkens en Marleen Rutten. Voor het pand van L1 liggen meerdere herinneringstegels. Het programma Óngerwaeg heeft een tegel naar aanleiding van de 1500e aflevering in 2019. En L1 heeft een tegel vanwege haar 75-jarig bestaan.

Tegel L1mbo Top 100
Foto: L1

De 100 allerbeste muzieknummers uit Limburg
De formule van de L1mbo Top 100 is in al die jaren ongewijzigd: kijkers en luisteraars brengen hun stem uit op Limburgse muziekproducties uit heden en verleden. Die stemmen worden bij elkaar opgeteld en vormen samen de L1mbo Top 100. Dit jaar viert de lijst haar zilveren jubileum.

Hoe het begon
Het idee is ontstaan toen toenmalig eindredacteur Karel Siebers een idee zocht om Hemelvaartsdag een originele invulling te geven. Samen met collega Lex van Moorsel bedacht hij de L1mbo Top 100. Voordat dit programma werd uitgezonden, zond Omroep Limburg met Hemelvaart altijd een natuur- en milieuprogramma uit. Na drie jaar vonden ze het welletjes. Toen is de gedachte ontstaan van de Limbo Top 100. In die tijd werd de groslijst nog gepubliceerd in de krant. Mensen mochten toen een briefkaart insturen met hun favoriete Limburgse nummers.

Op donderdag 13 mei wordt de L1mbo Top 100 uitgezonden op L1 radio vanaf 8:00 uur.

Special op tv
Henk Hover blikt in een tv-special met collega Tom Doesborg en muziekkenner Finbar van der Veen terug op 25 jaar L1mbo Top 100. Rond thema’s als bijvoorbeeld Eurovisie Songfestival, eendagsvliegen en LVK schotelen ze de kijker pareltjes voor uit de Limburgse muziekgeschiedenis. Twaalf singer-songwriters van collectief ‘Troubadours van de toekomst’ vertolken daarnaast op geheel eigen wijze nummers uit de 25-jarige geschiedenis van deze Limburgse hitlijst allertijden. De special wordt donderdag 13 mei uitgezonden om 13:50 uur, 18:30 uur en om 23:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen