Big Benny LC (15 feb 2021)

Zonder vastelaovend loopt Big Benny 20 kilometer per dag

De tijd van vastelaovend is voor veel artiesten normaal gesproken een periode van ongezond leven: een snelle hap hier, een pilsje daar en door, op naar het volgende optreden. Roofbouw op het lichaam.

stock carnaval
Zittesje Vastelaovesleidjes Konkoer uitgesteld om corona

Carnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft vanwege de coronacrisis besloten het 'Zittesje Vastelaovesleidjes Konkoer' (ZVK) niet door te laten gaan. Er wordt daarom ook geen cd uitgebracht met de liedjes. Het ZVK stond gepland voor 28 augustus.

beppie
Raad voor Cultuur positief over carnavalskanaal L1

Een online radiokanaal dat het hele jaar door Limburgstalige carnavalsmuziek draait is weer een stap dichterbij. De Raad voor Cultuur heeft een positief advies gegeven aan mediaminister Arie Slob over het onlinekanaal L11Alaaf.

Mörge Geit Baeter uit Born wint LKZH 2018

Zaate Hermenie Mörge Geit Baeter uit Born heeft zaterdag in Swalmen het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH) 2018 gewonnen.

Verrékkes Moj winnaar Tiener Vastelaovend Kónkoer

Verrékkes Moj uit Venray heeft in Geleen de 9e editie van het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK) gewonnen.

LVK-componist: 'Ik heb het andere lied nooit gehoord'

Frans Hermans, componist van het LVK-lied dat woensdag uit de race is gehaald, is zich van geen kwaad bewust.

Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK-bestuur roept artiesten op te stoppen met stemcoalities

Stichting LVK is tegen het samenspannen van artiesten die daarmee zoveel mogelijk sms-stemmen willen werven.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten