Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 urenlang ingeschakeld als calamiteitenzender

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 16:30

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft L1 woensdag ingeschakeld als calamiteitenzender van 16:00 tot 22:00 uur. Door overvloedige regenval is op diverse plaatsen in de regio sprake van grote wateroverlast en is op verschillende plaatsen de veiligheid in het geding.

In Hoensbroek dreigt een waterbuffer te overstromen. Als dat gebeurt, heeft dat grote gevolgen voor de directe omgeving. Daarnaast staan de Geul en de Gulp op het punt te overstromen. In Wijlre is camping De Gele Anemoon, die aan de Geul ligt, geëvacueerd.

De Veiligheidsregio kwam op L1 Radio elk kwartier met een update over de ontwikkelingen. Stem af op L1 Radio FM 95.3 of FM 100.3 of volg een van de andere kanalen van L1 (televisie of 1Limburg.nl). Informatie van de Veiligheidsregio staat op Limburg-veilig.nl (Noord-Limburg) of VRZL.nl (Zuid-Limburg).

Volg de laatste ontwikkelingen in het liveblog op 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen