Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-uitzending per smartphone Nacht van Gulpen bekroond

Geplaatst opwoensdag 16 maart 2016 - 19:27

L1 heeft met de live-uitzending rond de Nacht van Gulpen een NL-Award gewonnen.

Dat zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De prijzen worden uitgereikt door ROOS, de overkoepelende organisatie van die omroepen.

iPhone
L1 experimenteerde tijdens de wandeltocht met een volledige live-uitzending, gemaakt door verslaggevers met iPhones. Vanwege dat experimentele karakter wint L1 de award in de categorie innovatieve verslaggeving.

De omroep wilde met het experiment laten zien dat het mogelijk is om volledig met mobiele telefoons verslag te doen van evenementen of calamiteiten.

De Benno tapes
Er was nog meer succes voor L1. De documentaire 'De Benno tapes, Over leven na de gevangenis' kreeg Gouden NL-Award. De coproductie van de Limburgse omroep, Omroep Brabant en Omroep West gaat over de voor pedofilie veroordeelde Benno L. Volgens de jury is de film 'een emotionele belevenis om te bekijken.'

Categorieën
Het is de veertiende keer dat de NL-Awards zijn uitgereikt. Er waren prijzen in vijf categorieën, waaronder eigen nieuws, innovatieve verslaggeving en documentaire. De Gouden NL-Award overstijgt die categorieën.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Programma's L1 genomineerd voor vakprijzen
Drie nominaties L1 voor regionale omroepprijs NL Award
NOS gaat intensiever samenwerken met L1
Regionale omroepen alert na kaping NOS-journaal
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen