Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-uitzending per smartphone Nacht van Gulpen bekroond

Geplaatst opwoensdag 16 maart 2016 - 19:27

L1 heeft met de live-uitzending rond de Nacht van Gulpen een NL-Award gewonnen.

Dat zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De prijzen worden uitgereikt door ROOS, de overkoepelende organisatie van die omroepen.

iPhone
L1 experimenteerde tijdens de wandeltocht met een volledige live-uitzending, gemaakt door verslaggevers met iPhones. Vanwege dat experimentele karakter wint L1 de award in de categorie innovatieve verslaggeving.

De omroep wilde met het experiment laten zien dat het mogelijk is om volledig met mobiele telefoons verslag te doen van evenementen of calamiteiten.

De Benno tapes
Er was nog meer succes voor L1. De documentaire 'De Benno tapes, Over leven na de gevangenis' kreeg Gouden NL-Award. De coproductie van de Limburgse omroep, Omroep Brabant en Omroep West gaat over de voor pedofilie veroordeelde Benno L. Volgens de jury is de film 'een emotionele belevenis om te bekijken.'

Categorieën
Het is de veertiende keer dat de NL-Awards zijn uitgereikt. Er waren prijzen in vijf categorieën, waaronder eigen nieuws, innovatieve verslaggeving en documentaire. De Gouden NL-Award overstijgt die categorieën.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Programma's L1 genomineerd voor vakprijzen
Drie nominaties L1 voor regionale omroepprijs NL Award
NOS gaat intensiever samenwerken met L1
Regionale omroepen alert na kaping NOS-journaal
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen