Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 stapt naar rechter vanwege boete van 117.000 euro

Geplaatst opmaandag 11 juli 2016 - 9:48

L1 stapt naar de rechter. De omroep is het niet eens met een aantal door het Commissariaat voor de Media opgelegde boetes.

L1 werd in oktober van het vorige jaar beboet voor ruim 275.000 euro. Na een bezwaarprocedure is dat bedrag met 36.500 euro verlaagd, maar L1 en de Stichting Omroep Limburg (zendmachtiginghouder) nemen daar geen genoegen mee.

Boetes
In vier gevallen gaat de omroep wel akkoord met opgelegde straffen. Boetes voor Limbourgeois (36.000 euro), L1 Business Club (36.000 euro, was 45.000) en programma's over de A2-tunnel (5.000) en Big Benny (45.000 euro) vecht de omroep niet aan.

Regels
Voor vier andere boetes stapt L1 wel naar de rechter. Het gaat daarbij om drie boetes voor zorgprogramma's (ieder 27.000 euro). De omroep meent dat het commissariaat met die boetes vooruitloopt op de muziek. De nieuwe sponsorregels voor educatieve programma's gaan namelijk pas in augustus 2016 in.

Onbegrijpelijk
Ook in het geval van Kunst op de Bonnefooi vindt L1 de boete (36.000 euro) 'onbegrijpelijk'. "Cultuurprogramma’s mogen door musea worden gesponsord maar zodra aan tentoongestelde kunstwerken aandacht wordt besteed worden deze betiteld als 'producten of diensten' van het museum."

Lees ook: Tonnen boete voor sluikreclame L1, omroep in beroep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tonnen boete voor sluikreclame L1, omroep in beroep
L1 wil meer duidelijkheid over regels sponsoring
'Commissariaat voor de Media meet met twee maten'
glazen huis, serious request, heerlen
Minder waardering voor Serious Request in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts