Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-presentator Ger Houben (65) overleden

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 21:29

Presentator en programmamaker Ger Houben (65) van L1 is zaterdagmiddag overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

Houben is vooral bekend als presentator van het populaire radioprogramma Limburgs Land op de zaterdagochtend.

Tuinreizen
Hij kwam in 1984 in dienst bij de toenmalige Regionale Omroep Zuid (
ROZ). Hij werkte eerst op de nieuwsredactie en presenteerde verschillende radioprogramma's. Later combineerde hij bij L1 Radio met televisie. Zo maakte hij verschillende tuinreizen naar Engeland en presenteerde hij het tv-programma Expeditie Limburg.

Klassieker
Leo Hauben, hoofdredacteur van L1, zegt dat Limburgs Land door de jaren heen is uitgegroeid tot een klassieker bij veel luisteraars. "Met zijn enthousiasme en zijn grote kennis was Ger een van de meest geliefde programmamakers bij ons publiek", zegt Hauben. "L1 en vele tuinliefhebbers verliezen een vaste waarde aan het begin van hun weekeinde. Direct contact met zijn publiek was voor Ger altijd heel belangrijk."

Ridder
Voor zijn vele verdiensten voor de natuur kreeg de programmamaker uit Arensgenhout vorig jaar een koninklijke onderscheiding. Houben werd toen Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor L1-presentator Ger Houben

Lees op L1.nl meer over het overlijden van Ger Houben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen