Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 platgebeld door Ziggo-klanten: provider tast in duister

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 9:18

Bij L1 stond de telefoon dinsdagavond roodgloeiend. Honderden Ziggo-klanten werden doorgeschakeld naar de regionale omroep. De oorzaak is vooralsnog onbekend.

"Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt", zegt Ferdy Faber van Ziggo.

Klantenservice
Dinsdag rond 17:30 uur kwamen de eerste telefoontjes binnen op de redactie. Ze dachten de Ziggo-klantenservice aan de telefoon te krijgen, maar kregen medewerkers van de Limburgse omroep aan de lijn. Rond 20:30 uur, vlak voor de halve finale van de Champions League, werd er niet meer gebeld.

Lees ook: Ziggo verbindt klanten per ongeluk door naar L1-redactie

Hooiberg
Volgens Faber is Ziggo nu intern aan het onderzoeken waar het fout is gegaan. "We hebben een flink aantal nummers, maar we weten niet welk nummer gekoppeld is aan L1. Het is alsof we een speld zoeken in een hooiberg", zegt Faber.

Maastricht
Ziggo heeft ook een kantoor in Maastricht. Volgens Faber is dat niet de oorzaak van de doorschakeling. "We weten gewoon écht niet waar het aan ligt", zegt hij. Overigens was het wel een rustige avond voor de klantenservice van Ziggo. "Wij hebben drie klachten gehad."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen