Overslaan en naar de inhoud gaan

'L1 niet formeel als calamiteitenzender ingezet'

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 14:32

De regionale omroep L1 is door Veiligheidsregio Limburg-Noord niet formeel als calamiteitenzender ingezet bij de grote brand in Roermond.

Dat is de belangrijkste uitkomst van de Kamervragen die VVD-kamerleden Ton Elias en Karin Straus stelden aan Minister Ivo Opstelten van Justitie en Veiligheid.

Calamiteitenzender
Tijdens rampen of calamiteiten kunnen regionale omroepen ingezet worden als belangrijke informatieverstrekker. Voor de provincie Limburg neemt L1 Radio die functie op zich. Maar tijdens de brand op jachthaven Het Steel, waarbij asbest vrij kwam, gebeurde dit niet.

Minister Opstelten gaf aan dat bij een brand in Roermond de verantwoordelijkheid bij de lokale bestuurders ligt. De Veiligheidsregio Limburg-Noord koos er voor om L1 niet formeel als calamiteitenzender in te zetten. De reden voor dit besluit, weet Minister Opstelten niet.

Asbestgevaar
Uit de reactie van Minister Opstelten komt naar voren dat de Veiligheidsregio wel voldoende gedaan heeft om de problemen in Roermond onder de aandacht te brengen bij het publiek. Er werden verschillende andere media ingezet, zoals NL-Alert, Twitter, berichtgeving door woordvoerders via de regionale en landelijke media en door een continue informatievoorziening via de website van de gemeente Roermond.

Evaluatie
Om de gang van zaken in de toekomst soepeler te laten verlopen, zal er binnenkort een evaluatie plaatsvinden tussen de provincie, de veiligheidsregio's en L1. Daarin komt ook de procedure voor de inzet van de calamiteitenzender aan bod.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Proces-Van Rey: Opstelten hoeft niet te getuigen
Hennis-Plasschaert in beeld als opvolger van Opstelten
'Vertrek VVD'ers vervelend voor Limburgse zaken'
'Vertrek Opstelten kans voor gereguleerde wietteelt'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen